Grönsaker

Coffea arabica (Coffee Arabica) - recension

Många kaffeälskare misstänker inte ens att kaffe kan odlas hemma. Detta är en ganska anspråkslös växt, du behöver bara veta om dess funktioner. Det är lätta att kräva, men gillar inte direkt solljus. Det sägs att kaffeplantager är speciellt planterade med höga träd, så att en utspridd skugga sträcker sig över kaffeträden.

Och de säger att hemma verkligen får en skörd. För att göra detta behöver trädet inte vändas, som många växter, olika sidor mot ljuset. Det finns heller ingen anledning att bilda en krona, ju längre sidoskotten är desto mer blommor kommer att vara på dem och därmed frukter.

Så när jag såg söta buskar med namnet Arabica Coffee på blomsterförsäljningen köpte jag dem med nöje. Även om jag inte kan vänta på kaffe, gillar jag dem fortfarande!

http://otzovik.com/review_217398.html

Hemlagad Arabica Kaffe: Inomhus Växtvård

Det kan tyckas att många arabica kaffe är en inomhusväxt vars omsorg endast är möjlig för specialister. Men den här exotiska sydliga växten hittas oftare på hemfönsterkarmar. Att växa ett kaffeträd har sina egna egenskaper, varav en är att den första grödan kan skördas bara några år efter planteringen. Denna blomma i sig kan dock vara en underbar dekoration för en lägenhet eller kontor.

Hur ser kaffe ut?

Arabica kaffe (coffea arabica) är en ständig busk eller ett kompakt träd som tillhör Madrin familjen. Hans hemland är Afrika och Asien, men i den kulturella och inhemska miljön odlas den i många länder. Trädets höjd kan nå 1,5 m. Kaffet har en tjock, frodig krona, löv med en mättad grön färg, avlång spets, upp till 15 cm lång. Ligger mitt emot de flexibla, lättförgrenande skotten. Bladens yta är blank, med väldefinierade vener. Rotsystemet i Arabica-kaffefabriken är förgrenad, med en lång centralrot.

Blommor och frukter är särskilt dekorativa. Blommorna i ett stjärnformigt kaffeträd liknar jasmin, kronbladet är vit, med en stark, behaglig doft, samlad i blomställningar på 3-6 stycken. Knoppar börjar blomma på våren. Fade växt snabbt, efter 1-2 dagar. Sex månader senare, i deras ställe, bildas frukter, formade som avlånga körsbär. Vanligtvis är de röda eller svarta. Varje körsbär - 2 kaffebönor.

Skötselanvisningar

Växande kaffe behöver organisera vissa villkor. Emellertid kommer den ansträngda ansträngningen att löna sig med intresse på grund av bushens dekorativitet. Först och främst är kaffe ett ensamt träd, det tolererar inte andra växter runt sig själv. Därför är det nödvändigt att antingen tilldela en separat fönsterbrädan till den eller att lägga ett enda skåp för växten nära fönstret. I det här fallet tycker inte blomman om frekventa rörelser, så att platsen ska vara permanent. Och det är bättre om det finns mycket ledigt utrymme runt. Dessutom kan växten inte roteras, särskilt under blommande, eftersom knopparna kan falla.

Arabica kaffe hus

Arabica kaffe hemma, såväl som naturligt, är mycket krävande för ljuset. Bäst av allt, om det är ljust men diffust belysning utan direkt solljus. Syd- och östfönster är perfekta.

Under den varma årstiden mår kaffeträd bra utomhus - på balkongen, vid dacha. Det är dock nödvändigt att ge dem ett ljust skydd från solen, så att ultravioletta strålar inte brinner kronan.

På vintern behöver anläggningen ytterligare belysning med halogen eller fluorescerande lampor.

Om belysningen i lägenheten är svag, kanske kaffeträdet inte blommar och inte ger frukt.

Temperaturen är också mycket viktig. Eftersom kaffe kommer från troperna, tål det inte kallt väder. Minsta temperaturen i rummet bör inte ligga under 20 ° C, speciellt på vintern. Den optimala temperaturen är + 22... + 24ºC. På vintern är det bäst att hålla växten bort från värmekällor för att undvika att torka och löv faller.

Kaffeträdet älskar frisk luft, så det är lämpligt att lufta rummet oftare.

För att framgångsrikt ta hand om kaffe är det viktigt att vattnet ordentligt vattnas. Det är mycket krävande av fukt, speciellt under tillväxtperioden, blommande och fruktbildning:

  • Vatten från under kranen kan inte vattnas blomma, det måste försvaras minst 1-2 dagar;
  • växten gillar inte kalk, det måste också beaktas när man vattnar
  • fuktar marken i en kruka endast med vatten vid rumstemperatur eller 2-3ºC högre - både på vintern och på sommaren;
  • Om vattnet i pannan förblir flytande måste den avlägsnas.

Jordklumpen i potten ska alltid vara våt. Mängden vatten ökar i proportion till temperaturökningen i rummet. Vattnas regelbundet, men se till att vattnet inte stagnerar. Låt aldrig marken torka helt.

På vintern minskar vattningen, men det bör säkerställas att trädet saknar vatten.

Inomhus kaffe älskar att spruta med varmt vatten. Och det kan göras dagligen, särskilt under den varma årstiden. Spraya bättre på morgonen eller kvällen. På vintern behöver plantan inte ett förfarande, men om lövverket är dammigt kan du torka av bladen med en fuktig svamp.

Mineraltillskott har en fördelaktig effekt. Vanligtvis börjar de i början av växtsäsongen - på våren - och spendera tills blomman lämnar. Det rekommenderas att mata 2 gånger i månaden med komplext mineralgödsel. Du kan mata med salter av kväve och kalium med en hastighet av 3 g kaliumsalt och 5 g ammoniumnitrat per 1 liter vatten. Den optimala hastigheten för en vuxenväxt är 1 liter per en utfodringstid. Du kan kombinera mineralsalter med organiskt material (flytande gödsel), men resultatet måste observeras. Med början av hösten slutar utfodring.

Reproduktion och transplantation

Hemma, Arabica kaffe förökas av frön och steklingar. Det antas att den första metoden är mer produktiv, eftersom skotten som tas från en vuxenväxt är benägen för dålig rotbildning. Experter säger att du kan avel när som helst på året.

Frukt och frön av kaffe

Huvuddelen av fröförökningen är att de måste vara av exceptionell friskhet. Man tror att frön som just har tagits från trädet är de mest groddar. De planteras omedelbart i marken. Frist för lagring av frömaterial är 1 år. Varje år blir spiring värre.

Kaffefrön är dess gröna bönor. De kan köpas i affären eller avlägsnas från frukten. Varje frö har en mycket tät hud, vilket gör spiring svår. För att påskynda framväxten av plantor kan du:

  • stå i en mycket svag lösning av ättiksyra under dagen;
  • lita lite på skalen med en vass kniv runt omkretsen;
  • något popping ett frö med en hammare - så att huden brista lite.

Efter dessa förfaranden är det nödvändigt att hålla fröna i en stimulatorlösning, exempelvis Heteroauxin.

Såning utförs i små behållare fyllda med näringsblandning. Kaffe föredrar sura jordar rik på humus. Mark för sådd består av ljust gräsjord - 1 del, bladjord - 0,5 delar och stor flodsand - 1 del. Varje frö är nedsänkt i underlaget till ett djup av högst 2 cm. Jorden är fuktad och täckt med glas eller film. Jordens temperatur för spiring bör vara minst 20ºC. Det är bättre att hålla sådana växthus på solens sida av fönstret, och på vintern förutom att lysa upp. Växter periodiskt fuktar och luft. Med ordentlig vård borde en spira av ung kaffe rulla om en månad.

Så fort växterna blir starkare dyker de in i krukor med en diameter på 5-7 cm med samma jordens sammansättning. Detta sker vanligtvis 10-12 månader efter det att skott uppstått. Så snart unga träd har rötter som är väl sammanfogade med en jordklodda, måste de förvandlas till permanenta krukor med en jordartskomposition: säd, löv, sand i förhållandet 1: 1: 1. Det är tillåtet att använda blandningen för azaleor.

Coffee Tree Cutouts

Reproduktion av sticklingar har sina egna egenskaper. Stiklingar 10-15 cm långa skärs från en vuxenväxt längs en skytt. Samtidigt måste var och en ha minst 2 internoder. Avståndet till den nedre knoppen - 2 cm. Bladen på stekarna förkortas med hälften för att undvika förlust av fukt.

Stenorna placeras i ett näringsämne som består av torv och grovkornig flodsand. Det är bättre att tända det i 1 timme i ugnen för att förstöra bakterier och skadedjur. Varje process begravs i marken med 1-1,5 cm, tampar lätt ner marken, vattnas och täcks med en glasburk eller film för att skapa växthusförhållanden. Temperaturen i en sådan behållare bör inte ligga under + 25... + 27ºC.

Växthus bör periodiskt ventileras och fuktas. Rooting uppträder vanligtvis inom 4-5 veckor. Så snart växterna har nya skott kan vi anta att trädet har rotat. Efter utvecklingen av 3-4 unga blad av växten transplanteras till permanenta krukor med standardjord och sätts på permanent plats.

Intressant, efter utbredning av sticklingar kan kaffe blomma i det första året. Dessa knoppar bör dock tas bort, eftersom de försvagar busken och kommer att störa kronans korrekta utveckling.

transplantation

Unga växter transplanteras varje år, 3-4 åringar - en gång vartannat år, och slangar växter - efter behov. Krukor måste välja högt, eftersom kaffe har en djup centralrot. Var noga med att ta hand om bra dränering - häll på botten av tanken ett lager av expanderad lera eller trasig tegelsten. I substratkompositionen av substratet tillsätt 1 del humus.

Vid transplantation är det bättre att inte störa rotstrukturen, men att rulla över klumpen helt, hälla jord på sidan och på toppen, något tampa ner den.

Om det inte går att transplantera växten helt, måste du ta bort det övre lagret av jorden med några centimeter och häll i jorden.

Experter rekommenderar transplantation före början av växtsäsongen - i början av våren.

Specifikationerna för att odla kaffeträd

Kaffeträdet växer väldigt snabbt och med rätt omsorg kan den nå 2-3 höjder på 1,2-1,5 m. Detta är barriären för växten när den börjar blomma och bära frukt. Det är viktigt att vänta tålmodigt för den här perioden, noga med att ta hand om trädet. För att bilda kronan kan du nypa de unga skotten och torka - omedelbart borttagen. Med rätt odling på några år efter planteringen blir det möjligt att inte bara beundra den magnifika kronan och blommorna utan också samla upp till 0,5 kg doftande korn per år.

http://sadovod.guru/komnatnye-rasteniya/plodovye-i-sedobnye/domashnij-kofe-arabika-uhod-za-komnatnym-rasteniem.html

Forum på Saechka.Ru - Encyclopedia home comfort

Arabica Coffee

  • som
  • Gillar inte
Multi mars 18, 2008

Säg mig tjejer, snälla, mitt kaffe har aldrig blommat i mer än fyra år, men det växer bra. Jag läste någonstans att den börjar blomstra och bära frukt efter det tredje året av livet. Kanske kan någon veta vad han saknar?


det var för ett år sedan

D @ kota (gäst) 18 mar 2008

  • som
  • Gillar inte
Multi mars 18, 2008

D @ kota (gäst) 18 mar 2008

  • som
  • Gillar inte
kika 22 mars 2008

  • som
  • Gillar inte
Serenity 22 mars 2008

Vilken bra Multi Coffee! Och nästan helt upptorkad, vad ska jag göra.

Jag började också torka ut, så jag transplanterade och sprutade den varje dag. En gång i månaden ger jag honom en dusch. nu "roliga" står.

  • som
  • Gillar inte
tanjuchka 22 mars 2008

Jag började också torka ut, så jag transplanterade och sprutade den varje dag. En gång i månaden ger jag honom en dusch. nu "roliga" står.

Var bor du i Finland? (i vilken stad?)

  • som
  • Gillar inte
Serenity 22 mars 2008

Var bor du i Finland? (i vilken stad?)

http://forum.saechka.ru/index.php/topic/1208-kofe-arabika/

Houseplant arabica kaffe recensioner

Kaffeträdet (Coffea) är en familj av marenovy. Det finns cirka 40 arter av vintergröna träd och buskar i troperna i Asien och Afrika.

Kaffe träd arabiska (coffea arabica). Homeland - Etiopien. Det växer längs floddalarna upp till en höjd av 2000 m över havet. Vintergrön träd (ibland buskig) upp till 4 m hög. Blad upp till 15 cm lång, motsatt, avlång, långspetsig på toppen, lite vågig på kanten, läderig, mörkgrön.
Blommar i april - maj. Blommorna är doftande, vita, 2-6 stycken i bladens axlar. Blommediameter 2-3 cm
Frukten är en bär med 2-3 hårda frön. Blommande och fruiting sker vid 3-4 års ålder. Läge. Ljus, skyddad mot direkt solljus. Växten föredrar frisk fuktig luft, men är rädd för utkast.
Den optimala temperaturen i rummet på vintern är 12-15 ° C.

Plantering. Anläggningen är äldre än 3-4 år transplanterad 1 gång om 2 år. Jordsubstratet består av gräs, bladjord och sand, i förhållande 2: 1: 2, med högt innehåll av topp torv. Nödvändig svag syrereaktionsblandning!

Care. Vattning är likformig, konstant, omedelbart efter en liten torkning av det övre lagret av jord. Rekommenderad frekvent sprayning av växter med vatten med en temperatur på 2-3 ° C över rumstemperatur. På sommaren kan kaffeträdet tas ut i trädgården eller på en balkong.

Mata upp salterna av kväve och kalium med en hastighet av 3 g kaliumsalt och 5 g ammoniumnitrat per 1 liter vatten. Varje vuxenträd bör få upp till 1 liter av en sådan lösning under våren under aktiv tillväxtperioden. Kan alterneras med gödseluppslamning.

Skadedjur och sjukdomar. Den farligaste spindelmiten och scythe. Ibland påverkas det av sotgris.

Reproduktion. De utförs av frön och halvlignifierade sticklingar. Frö såddas omedelbart efter rengöring från fruktens massa. Skott förekommer inom 30-40 dagar.

Läkemedelsegenskaper. Dryck härrörande från rostade kaffefrön, lindrar huvudvärk och trötthet. Agerar som vasodilator Används för vissa typer av förgiftning. Hemma frigörs fröna från massan och torkas utomhus inomhus. Torkade frön är stekt tills de brunnar, krossas och kokas med en matsked per kopp vatten. Insistera på 60 minuter.

Obs. Under rumsbetingelser ger ett träd med en höjd av 1,5 m upp till 250-300 frön per år. För att begränsa höjdtillväxten kan du trimma och nypa.

http://forum-flower.ru/showthread.php?t=402

Varför torkade arabica kaffe?

tgn79 sa: 2010-12-18 11:06

Varför torkade arabica kaffe?

Säg mig vad är det med min blomma? Köpt för några månader sedan transplanterades huset omedelbart och det började torka. Under denna tid växer nästan alla torkade, andra blommor normalt (de tog flera olika blommor på en gång). Vattning och vård var den vanligaste.

Transplanterades med rening av den gamla jorden eller omlastningen?

tgn79 sa: 2010-12-18 18:31

Vilken typ av kulturfel kan vara, förutom fel vid transport (kallt till exempel) och transplantation (med vattning på samma dag eller tre dagar?):

1) Kaffeträdet gillar inte torr luft och behöver spruta. Torr luft förvärrar (speciellt för en ung växt som inte är stark efter transplantation) värme och direkt solljus. Vad som ska ändras: ta bort från värmeanordningar, lägg inte i solen, spraya nu dagligen (om temperaturen i rummet inte är låg).
2) Bär en temperaturminskning till 16 grader, men gillar inte kalla utkast och "kalla fötter". Det förvärrar ofta vattning, vattning med kallt vatten. Vad som ska ändras: Ta bort från utkastet, lägg ett skikt av skumplast, polystyrenskum etc., om fönsterbrädan är "kall" (mindre än 18 grader), vatt inte ofta, spill med vatten vid rumstemperatur.


Andra faktorer som kan påverka din växts skick.
Pest - Spider mite. Inspektera växten under ett förstoringsglas.

http://www.flowers-house.ru/showthread.php?t=12424

Inomhus frukt exotics

Kaffe träd

Alex 23 Apr 2007

Arabiskt kaffe (Coffe arabica) är en tropisk vintergröna buske eller ett litet träd från madderfamiljen (Rubiaceae).
Homeland - Etiopien. I naturen är denna växt 4-6 m lång med horisontellt divergerande grenar, läderrika mörkgröna blad och stora vita doftande blommor. Av de mer än 50 typerna av kaffe är det arabiskt kaffe som bevisat sig i rumskulturen som en lätt växande växt.

Inledningsvis kom kaffe i vardagen för folket i Östafrika som en dryck som gjordes av blad som bryggdes enligt typen te, och senare användes friterade frön.
Kaffe introducerades till Europa på 1700-talet, först till Venedig 1615, sedan till Rom, 1628 - i södra Frankrike. Koffeinhalten i korn varierar från 0,8 till 3%.
I rummet är kaffe lätt format i form av en busk eller ett litet träd, har ett vackert dekorativt utseende och är mycket populärt bland fansen. Kaffe är en väldigt opretentiös och tacksam växt. Under det första året av livet är tillväxten blygsam - en genomsnittlig ökning på 15-20 cm, men över tiden börjar växten en oberoende riklig förgrening utan ytterligare trimning. Under gynnsamma förhållanden och god omsorg kan den växa upp till en och en halv meter.
Kaffens löv är korta, stora, ljusgröna med stark glans, de unga bladen i solen har en bronsfärg. Bladlängd från 5 till 20 cm, bredd upp till 5 cm.
Den blommar, vanligtvis på vår och sommar. Blommorna samlas i täta bunkar (3-7 i bladets axlar), vita, rörformiga, med en mycket trevlig lukt som påminner om lukten av jasmin.

Ripe bär liknar små söta körsbär, deras söta kött är ätbart. Inuti är bären gömda två ljusgröna korn, pressade plana sidor mot varandra. Kända inomhusvarianter av kaffe med frukter i färger från ljusrosa och mörk körsbär till gul. Frukterna mognar i rummet och ger från ett träd upp till 0,5 kg korn per år. Vid stekning blir kornen mörkbrun i färg.

Kaffe förökas av frön och samtidigt behåller mer än andra växter konstantiteten hos sorten. Frö för avel är utvalda från högproduktiva träd och sådd omedelbart efter rening från massa. Sprängningen av kaffefrön faller dramatiskt över tiden. Av de hundratals frön som du tar bort från växten, även ett par månader, kommer bara ett fåtal att stiga upp.
Ett lös genomträngligt substrat bereds för sådd. Substratsammansättning - bladig mark med tvättad flodsand. Frön läggs platt på markytan och täckes med ett lager av substrat 2-3 cm, fröet från fröet - 2 cm. Under spiringstiden upprätthålls jorden i ett måttligt fuktigt tillstånd. Hälls över sprutan.
Skott uppstår efter ungefär en och en halv månad. Efter flera par sanna bladformar sitter plantorna.

De första frukterna på växten kommer att visas på 3-4 år.
Kaffe fotofilös. Men i de heta tropikerna behöver han skuggning, och i vår plats har han verkligen en sydlig herrgård. I svagt ljus växer det dåligt och bär inte frukt.
Unga träd odlas bäst i gott, men diffust ljus. På sommaren kan de tas ut i frisk luft, men inte direkt sol. Vinterkaffe bör endast i södra fönstret, vid rumstemperatur inte lägre än 18-20 grader. Kaffeträdet är lustigt - det gillar inte att ändra sin position i förhållande till infallsljuset. Om du vrider växten får du jämnt lövkrona, men förlorar säkert skörden.

Nyima 16 maj 2007

Alla ämnen om kaffe:

Växande kaffe från frön - Forum "Skapa och bilda växter"
Vi gör kaffe - Forum "Skapa och forma växter"
Coffee Tree Formation - Forum Skapa och forma växter

Vaccinationer och luftavskärningar på ett kaffeträd - Forum "Skapa och forma växter", underforum "Inplantering inomhusplanter"
Kaffeträd frusen - forum "Sjukdomar och skadedjur av fruktodlingar"
Bruna fläckar på bladen av kaffe. (Burn) - Forum "Sjukdomar och skadedjur av fruktodlingar"
Vad saknar ett kaffeträd? - Forum "Sjukdomar och skadedjur av fruktodlingar"

Alex den 20 maj 2007

Lite om växande och belysning: Under tiden har mina kaffe träd stått under solens direkta strålar på loggias södra sida och känts deprimerad, gav ensamblommor, det var värt att ta bort från solen (bra diffus belysning) och grenarna var täckta med många blommor, jag säger inte om doften Jag ska

Odina 28 maj 2007

Jag har en del av växter som lever med min syster, och kaffe bodde där också. Jag hade inte tid att gå dit under den senaste veckan. Idag gick jag in och fann att kaffet var skadligt av hunden. Hon skakade växten ur potten och gnuggade på bagageutrymmet och plockade några av bladen. Växten sattes tillbaka i kruken och började "omsorgsfullt bry sig". Som ett resultat har jag en översvämd, helt övervunnen anläggning med delvis skadad bark.

Jag skakade det, skära av de ruttna rötterna, planterade den helt och hållet att ersätta marken. Hälld och sprutad zirkon. Här sitter jag och anser skada på barken. Hunden tuggade lite på det, men det tycktes tydligen inte smaken, därför var det skador på öarna på bagageutrymmet. Skada, där barken tas bort på ringen - nr. Skada är inte fräsch för en vecka sedan.

Vad kan man göra: är det värt att försöka hålla kronan ovanför skadorna eller trimmen och hoppas på knopparna nedan?

Om du försöker spara kronan, hur ska du hantera skador på barken?

svar:

Olya, mitt kaffeträd har också ruttiga rötter. Jag bytte ut jorden för honom, det kastade av bladen, jag skar det (grenarna torkade ut), men det blev inte övervuxet. Så det är med en levande bagage, men utan ett enda bakterie, redan 4 månader
Men han bad om kaffe frö, planterat det, det steg - så jag kommer att ha mitt eget träd från början
Barken kan helt enkelt täcka trädgården.

Odina 28 maj 2007

Barken kan helt enkelt täcka trädgården.

Är det nödvändigt att rengöra bagaget på platsen för skada (skada för en vecka sedan) innan det?

Så det är med en levande bagage, men utan ett enda bakterie, redan 4 månader

Försökte du stimulanter på det?

Den 28 maj 2007

den 16 augusti 2007

Kys 19 sep 2007

Här tvättar jag alla växter med tvål. Och naturligtvis passerade inte detta förfarande mitt kaffe. Växten börjar precis att grena, så mycket glädje! Men jag har lite problem igen. Vid roten av livmoderhalsen med bark. Bara en slags skräck. Hon är så ömtålig. Liksom inget dåligt gjorde han, bara obmatala polyeten samt alla växter. Nåväl vad ska man göra? Hur kan jag leva vidare om mina händer från fel ställe växer?

Galya. Gal. och barken på ett kaffeträd är alltid så "glidande". Denna bark, du vet - kryper regelbundet, otklyuchivaetsya, ersatt. Åh, klumpigt förklarar jag, men du förstår mig, ssss.

Kys 01 okt 2007

Jag var en och en halv månad, förmodligen i en botanisk trädgård, och väl, en kaffe, dess plantor själv sådd under en buske, nadgerla. Jag tog med dem hem (de hängde i min våta servett i 24 timmar) och planterade alla fyra i en kruk och i ett växthus. Nu tittar jag på några förekommande malyavkina-blad, det verkar som att processen har börjat. Så mycket glädje och glädje! Växten ska trots allt blomstra i det fjärde året? Och ska de separeras nu bara nästa år? Tiden är inte gynnsam. Nyligen började de bara komma till sig själva, nu borde de inte stressa igen?

svar:

Nu borde de inte vara störda. Det är bättre att vänta på februari-mars, men till dess skulle det vara bättre för dem att göra belysning. Om blommande vid det fjärde året är inte ett faktum, för Arabica Nana kaffe blommar vid denna ålder. Kan du vara säker på att det är både Arabica och Nana på samma gång? Det finns dussintals arter av kaffeträd, och det är generellt svårt att förstå någonting om dvärgism.

R 04 okt 2007

Igor 09 okt 2007

Jag har nu en liten kaffeplantage på 9 växter hemma, holländska, plantorna är fortfarande små, men jag vill verkligen veta deras sortiment, är det möjligt att bestämma sorten med blad (åtminstone arabica eller en annan sort)?
Photo_0016s.jpg 81.83K 95 Nedladdningar: Photo_0017s.jpg 56.87K 77 Nedladdningar:

svar:

Arabica är inte en variation, det är en titt!

Jag har aldrig träffat beskrivningar av definitionen av kaffesorter med löv. Varken online eller i litteratur.

Och jag märkte något, men kanske det beror på orderna på de grenar som bladen växer på, mina kaffeblad är avlånga och kanterna är mindre rundade, ganska släta och dessa kaffeblad är avrundade vid kanterna.

ett blad med en ljus färg är från Igor kaffe, och mitt kaffe har löv som ett lakan med en mörk färg, igen verkar det för mig så.

samson 20 okt 2007

Berätta för mig, jag köpte kaffe från Holland. De är där en hel massa. Så, sätta dem eller inte.

svar:

Om kaffe köps för dekorativa ändamål - du kan inte sitta ner, men förr eller senare börjar groddarna förtrycka varandra. Om du vill vänta på fruiting måste du plantera.

Guest_dgakonda_ * 09 nov 2007

Jag köpte mitt kaffe i september samma år. dvs. Jag har det i mer än ett år. Förgrena sig redan. men på bladen vid kanterna av platser torra! vad kunde det vara?

svar:

Detta är ett tillförlitligt tecken på överflöde, stagnation av vatten.

Jag tenderar att torka luften. Kaffe älskar fräsch luft (inte uteslutande). Bladets kanter blir bruna från torr varmluft.

I viken blir de unga bladen gula i första hand.

I alkalisk eller neutral jord, på grund av dålig smältbarhet av näringsämnen från jorden, förutom marginalbladnekros, observeras en allmän depression av växten.

så, troligtvis, ökar fortfarande luftens torrhet. Kanske på grund av uppvärmningssäsongen har du ökat rörelsen för varma luftmassor (jag skrev detta) i riktning mot de nedre bladen av kaffe.

Det finns en annan anledning till min personliga erfarenhet, men det gäller nog inte för dig. För ett år sedan transporterade hon kaffe i frosten. Bladen är trita från kylningen frös och svarta vid kanterna. Men det manifesterades omedelbart och jämnt på alla löv som fanns på kanterna av kronan.

Förresten är kaffe en av inte många fruktplanter som inte nödvändigtvis behöver en vilotid.
Det vill säga om det finns möjlighet att ge bra belysning på vintern och till dem som inte är mindre än 18-22 grader, då blommar den och bär frukt hela året. Då matas det i enlighet därmed.

Om detta inte är möjligt bör temperaturen på vinterunderhållet hållas inom 15-17 grader. Tillväxten stannar. Vattning, naturligt mindre, men luftfuktigheten är önskvärt att fortfarande vara hög. Men det verkar som om det är lättare att växa i lägenhetsläge året runt.

Marusya 10 nov 2007

Kaffe hör till detta. Rubiaceae. Den här familjen inkluderar den populära gardenia jasminformen, för vilken, som kaffe, blöderna i bladen är väldigt karakteristiska.
För många år sedan försökte många blomsterodlare, då också Sovjetstaten, att hantera detta problem. Det fanns många olika idéer och rekommendationer, men nu, efter så många år och många förstörda växter, kan du göra någon form av sammanfattning (utan att ansöka om sista instans):
- svärkning av löv är oftare vid låg temperatur och våtmark;
- svartning är oftare med felaktig surhet i jorden (marenovye som sur, men inte överdriven sur jord);
- svartning sker när balansen mellan förhållandet av mineralsalter i jorden störs;
- torr luft påverkar inte denna process;
- denna process är svår att behandla, det är mycket lättare att förhindra det.

När det gäller förhållandet mellan salter försöker jag i den gamla korrespondensen att hitta ett brev från en odlare från Gorky Moiseev, som behandlade denna fråga och skrev mig i god tid om hans observationer.

Jag lutar mer mot den första punkten, dvs orsaker är oftast i låg temperatur och överdriven jordfuktighet.

Ray 02 dec 2007

Mitt kaffe växer vid 17 års ålder, växer i nordöstra fönstret (solen händer bara från maj till 2 augusti på morgonen om vädret inte är mulet) Jag sällan befruktar det, jag sprutar inte alls, bara 2 gånger om året får jag inte en kruka mer windows kan tas bort. Det blommar varje vår, allt är stränt med blommor. Storleken i höjd med en kruka är ungefär en meter och kronans diameter är lika med fönsterdiametern, det finns ingen plats att växa mer. Enligt min mening är kaffe det mest opretentiösa fruktverket. Citroner till exempel i min mörka lägenhet ville inte växa: (det vill säga även med marknadens gödningsmedel ökade dans och övertygelse till ett maximalt till den andra frukten. Det gjorde mig verkligen en bra expert på att döda citroner :(
Att fotografera hela fungerar inte, en mycket stor ram passar inte.
Ja, jag glömde att säga. Mitt kaffe är gjord av steklingar, så det blir inte svart, blir inte gult, och tar inte ut och har inte alla problem med frösträd.

När min mamma växte upp detta kaffe, odlat av frön, slog hon bara inte ut trots att jag var upptagen med henne. varje vinter upplevde vi som den sista. Bladen föll av, blev gula, torkade och jag ansåg de torra spetsarna av bladen för att vara ett tecken på kaffens tillväxt i rummet. Förresten, barnen av mitt kaffe som odlas från dess frön är stygga som alla andra frö kaffe, dvs. i mitt mörka rum vill de inte växa alls, och de ympade växer vackert. I allmänhet har jag för 20 år växit kaffe i rummet och kommit till slutsatsen att den ympade kaffan är mer opretentiös. Den svåraste delen av sin odling är att rota stammen. göra det svårare.

Det finns en sådan teknik inom inomhusfrukten som växer: Om stammen är rotad från en icke bärande växt, uppträder den ofta som om den tas från den fruktbärande växten. kommer att blomma om några år. Mitt kaffe från frön var 2 år gammal när jag tog sticklingar ur det och bearbetade heteroauxin (rot fungerar inte). I potten är ett lager av dränering ett jordlager där Mamashka växer + 1: 1 sand för att göra hål med fingret och häll ren sand där lätta vatten och växtuttag. Förkorta de nedre bladen med hälften. Omkring stjälken blir sand och sedan marken med sand. Topppaketet. Sedan behöver jag den lägre uppvärmningen. Jag gör det helt enkelt - jag sätter det på batteriet vid fönstret på kartongen. Jag roterar batteriet i mars, det är fortfarande goy. Jordens temp är någonstans 25 grader. Det regleras av substratens höjd. Jag flyter ut varje dag om jag behöver spruta och spruta lätt. Jag tar rot från 10-7 st i golvvärmen. Utan värme 3-4. Någonstans på 1-2 m börjar nya löv växa, men jag rusar inte för att transplantera rötterna genom sanden i marken och växa bra där. Någonstans på mitten av sommaren sitter jag i krukor - de börjar blomma när sidospår uppträder, det vill säga under andra året.
Sedan drar jag bara ut de extra nollskotten, och sedan kommer bushen att tjockna. Men om någon gren dog på plats, växer en ny omedelbart från bagaget och kaffet blir inte skalligt.

Mitt kaffe har bättre rotade sticklingar i en ung ålder, nu när han är 17 redan värre eller gammalt kaffe, eller jag har blivit mindre uppmärksam på att rota. Jag försökte vermikulit och perlitit - ingen av dem rotade, sanden från jorden utan jord 10-2. Jag skär kaffet varje år, varje år jag roterar, det är synd att kasta ut sticklingar. Jag försökte rota på olika sätt, men den metod som jag beskrivit ur min synvinkel är den mest framgångsrika.
Om sticklingar från en icke bärande växt: Jag läste den bara för citron, men jag försökte inte själv det, du kan köpa fritt från ympade eller ympade citroner. Och jag försökte denna metod för kaffe och fikon, allt visade sig.

Maroussia 02 dec 2007

OldBes dec 16, 2007

Hej alla, det finns en sådan sak, igår köpte jag ett kaffeträd på All-Russian Exhibition Centre, de förpackade det i en tidning, och jag gick med honom till Moscow Art Academic Theatre först och sedan hemma vid flodstationen (Till Zelenograd). När en priehpl inte omedelbart avslöjade det, vände han sig på försäljarens räkning en timme, och när han upptäckte såg han att bladen hade fryst, vridit och torkat upp. Kan du rädda honom? Bilder nedan. Tack på förhand.
P.S. Jag ber om ursäkt för kvaliteten, fotkal på mobilen.
Med vänliga hälsningar Valery.

svar:

Spraya med epin eller zirkon, täcka med påse - ventilera dagligen, vrid inte grytan i förhållande till ljuset, ytterligare belysning är obligatorisk, inte replikera till våren, rötterna ska vara varma, dvs. Utkast på vindrutan är inte giltig. Lycka till.


OldBes, jag skulle vilja förtydliga, för att undvika förvirring. Epin och Zircon är inte gödningsmedel, men stimulanter. De närnar inte växten, men ökar bara immuniteten.
Förresten, det är bara matning (dvs gödselmedel) behövs inte nu, speciellt om rötterna är frysta. Zircon kan inte bara sprayas, men vattnas också som marken torkar.

Om rötterna inte är frysta, kommer det att växa. Och om du fryser, då.
Du kan försöka sätta i ett växthus eller på en varm fönsterbräda, strö med zirkon. Och se vad som händer nästa.

Bara vatten och plaska helst på kvällen med ett minimum av belysning, eftersom och Zircon och Appin förstörs i ljuset.

P 02 jan 2008

Maroussia 03 jan 2008

Information om kaffe.

Rekommendationer Moiseev A.K. (Jag fick på 90-talet)

Träet av kaffeträdet för de första 1,5-2 åren växer utan fysiologiska störningar. Efter 2 - 2,5 år börjar växten att absorbera fukt i stora mängder. Kaffe är en växt med hög luftfuktighet. Med brist på fukt i bladens ändar bildas bruna fläckar, när borrningen växer, fångar den den större ytan av arket.
Borrning i form av fläckar kan också uppstå på grund av ökad närvaro av torv i jorden. När torv kombineras med mangan, sker en oxidativ process som ger ett grundt löv och förstör kväve, vilket ger bladen en blek färg, som vid kloros.
Mat bör genomföras strängt enligt ordningen, från och med 2 år:
mars
April - kvävegödselmedel + 1 gånger mineral + 1 gånger organiskt
maj

juni
Juli - monosubstituerad kaliumfosfat 1 gång om 10 dagar, utesluter organiska ämnen
augusti

September - bladnäring med kalciumsalter

Spraying dagligen, 1 gång per månad sprutning infuserad aska lösning. Marken bör ständigt fuktas jämnt.

Om blommande
(S.T. Saakov, "Växthus och Inomhus Växter") indikerar att kaffe blommar när det finns ett visst osmotiskt tryck. Vid överdriven fuktighet sker inte normalt blomning. I detta fall är blomknoppens blomsterknopp normal, men deras blomning beror på huruvida det osmotiska trycket och graden av fuktighet motsvarar denna utvecklingsfas.
I studier i Peru (Walter, 1962) bevattades en del av kaffeplantagen dagligen, och plantorna kände inte bristen på vatten, men blomstrade inte. I det andra avsnittet började bevattning när växtens löv började förvirra. Efter 10-11 dagar började växterna blomma.

Ray 04 jan 2008

Information om kaffe.
Rekommendationer Moiseev A.K. (Jag fick på 90-talet)
Träet av kaffeträdet för de första 1,5-2 åren växer utan fysiologiska störningar. Efter 2 - 2,5 år börjar växten att absorbera fukt i stora mängder. Kaffe är en växt med hög luftfuktighet. Med brist på fukt i bladens ändar bildas bruna fläckar, när borrningen växer, fångar den den större ytan av arket.

Det är helt oense. Från min 17 års erfarenhet av att växa kaffe, skulle jag hellre komma överens med J. Salgus, som skriver i broschyren "Tropics in the House": "Kaffeträdet gillar delvis torkning av den jordiska koma även under den aktiva växtsäsongen. troperna, men ett sådant infall måste vara uppfyllt. Risken att överhänga rotsystemet och hela plantans död är inte så stor. Rotsystemet har en urinliknande struktur med många rothår. För att torka en sådan växt måste den hållas utan bevattning Hur många dney.No detta argument inte sleduet.Blagodarya omfattande rotsystem som jämnt fyller hela volymen av jord levereras är kaffe tolereras väl inte partiell torkning lerkärl koma.V denna punkt får rotsystemet en stor tillströmning av syre, vilket har en positiv effekt på den fortsatta utvecklingen av hela anläggningen "
Jag ber om ursäkt för ett bra citat, men jag prenumererar här på varje ord. Jag vattnar mitt kaffe mycket noga bara på morgonen, med ljummet vatten, jag lämnar aldrig vatten i facket. Viken för kaffeträdet är dödligt. Och ändå: Nekros på bladen beror mer på felaktig vård än på brist på kalium. Jag har aldrig matat mitt kaffe med kalium på alla 17 år, och som jag redan har skrivit nekros, har jag det inte, eller snarare det händer i en mycket liten mängd på vintern runt sprickorna i fönstret, tydligen från ett utkast.

http://forum.homecitrus.ru/topic/6-kofejnoe-derevo/

Hushållsplanter för själen och humöret

Blogg om inomhusplantor. Allt om att bry sig om gröna husdjur i badkar.

översätta

Torsdagen den 23 maj 2013

Coffea: kaffe trädvård

När jag kom över en bok "300 växter för hem och kontor" med en anteckning om ett kaffeträd. Jag hade en blå dröm - att börja en kaffeplantage på vindrutan! Men intervallet var då litet. Och slutligen blev min dröm sann! Det här inlägget handlar om kaffeomsorg.

Kort information om encyklopedin:

Kaffe: familj marenovye
Belysning: ljus diffust ljus, vilket undviker direkt solljus
Lufttemperatur: växten är mycket termofil. Låt inte temperaturen sjunka under 16-18 grader Celsius.
Luftfuktighet: hög
Underlag: torv, lövmark, torv, humus och sand. Allt i proportion 1: 1: 1: 1: 1.
Reproduktion: apikala (ej lignified) sticklingar med två löv eller frön.
Blomningstid: slutet av sommaren.
Blommor: vit, avge en doft som en jasmin doft.
Fruiting: den första förekommer i 3-4 år gamla växter med korrekt efterlevnad av villkor för internering.
Bär: mogna blå eller gröngrön
Skörd: upp till 0,5 kg bär hemma.

Och nu - mina personliga observationer i vården av kaffeträdet.

Detta träd (eller buske) brukar odlas för

fruktkroppen. Samtidigt underskattas dess dekorativa värde. Kaffe (jag har arabiskt kaffe Coffea arabica) har exceptionellt vackra stora glansiga löv. Samtidigt i rumsförhållanden når den upp till en halv meter i höjd utan att ta hänsyn till blomkruken. Och bladen med åldern av kaffe blir större. Därför kan den odlas specifikt som en dekorativ bladig växt för inredning.

Men det finns en svårighet i det faktum att detta kaffe kommer från troperna. Liksom alla tropiska växter älskar den hög luftfuktighet. När det är torrt, förlorar dess löv sin skönhet - de blir gula och torra på spetsarna, och sedan helt. Jag har detta hänt ofta. Jag tar bort alla torra platser - det här är en hotbed för skadedjur. Och omedelbart vidta åtgärder för att öka fuktigheten. Jag sprutar ofta kaffe.


På vintern är fuktighet ett stort problem. Faktum är att i närheten av batteriet växer växten bokstavligen "för våra ögon". Det behöver dock ett överflöd av solljus, annars hämmas tillväxten. På en gång handlade jag på principen om att "välja de mindre av två onda" och höll kaffet borta från batteriet och - tyvärr! - från ljuskälla: på baksidan av rummet. Bladens torrhet upphörde. Men det var en förlust av tillväxt. I år fann jag empiriskt en plats för kaffe på vindrutan - på ett oförståeligt sätt fanns inget torrt luftflöde. En liten ökning av lövverk var också på vintern. Därför rekommenderar jag dig att experimentera.

Vattning kaffeträdet, enligt min mening, det vanliga. Det innebär att det är nödvändigt att bevattna det eftersom marken torkar ut och undviker stillastående fukt. Vatten måste försvaras.

På grund av den snabba tillväxten av kaffe drar snabbt näringsämnen från jorden. Därför är det - OBLIGATORISKT - du behöver befrukta. 2 gånger i månaden under aktiv utveckling under vår, sommar och tidig höst. Du kan använda en universell dressing. Eftersom kaffe odlas för dess frukter, är det lämpligt att välja organiskt eller organiskt mineralgödselmedel.

När behovet uppstår (när rötterna är helt sammanfogade med ett jordrum), måste det transplanteras med omlastningsmetod. Om du blir lat och ger upp på gödsel och transplantation kommer det att finnas brist på näringsämnen. Och detta kommer att påverka lägenheten. Frekventa problem med kaffe är brunning och gulning av löv som orsakas av jordutarmning.

Enligt mina observationer bör substratet vara näringsrikt, men inte tungt, med obligatorisk tillsats av torv. Kaffe älskar när jorden är lossad. Glöm inte att göra det. För att underlätta arbetet kan du lägga bakpulver till jorden - agroperlite eller vermikulit (den senare, enligt min mening, kommer också att tillföra dekorativitet till jorden).

Temperatur. Redan i affären var jag varnad: kaffe älskar värme. "30 grader är den idealiska temperaturen för växtsäsongen av kaffe" berättade säljaren för mig. (Tydligen har denna fashionabla växt startat i sitt hem och hon). Och som vattnet såg ut! I mitt fall växer kaffe bäst om temperaturen inte är lägre än 25 grader Celsius. På sommaren håller jag det på en varm balkong på ett avstånd av 0,5 - 0,8 meter från fönstret. Och det ger en vinst på 1-2 cm per vecka.

Lighting. Det är väldigt intressant här. I naturen växer kaffe som i skuggan av andra tropiska jättar. Därför vana vid skuggning. Detta är dock inte den skuggan vi har i rummen. Som jag sa, kommer kaffe i djupet inte att växa. Är det som kan ta 2-3 veckor, då börjar han och bladen förlora en vacker mörkgrön färg. Därför slutsatsen: växten måste hållas på vindrutan! Men det kommer inte att tolerera direkt solljus heller (eftersom, som jag just skrev, under naturliga förhållanden blev jag vant vid skuggning). De mest idealiska ljusförhållandena för ett kaffeträd är öst- och väst fönsterluckor. I söder - nödvändigtvis skuggning, i norra - ljus exponering.

På anteckningen. Om du vill att kaffe ska blomma, kan det inte vändas med avseende på ljuskällan. Låt hans löv alltid riktas i en riktning.

Bildandet av busken. I litteraturen träffade jag rådet att för dekorativt kaffe behöver du nypa. Men empiriskt kom jag till slutsatsen: växten springer fortfarande inte i det här fallet. Därför behövs ingen klämning. Men på ett oförståeligt sätt började mitt kaffe nyligen att filialera.

Lövomsorg. Jag beundrar kaffeträdets glans. Och regelbundet, om nödvändigt, torka löven med en fuktig trasa. Detta är för att underlätta växtens andning.

Jag transplanterar kaffeträdet i vackra lervaser, och jag lägger alltid dränering från expanderad lera på botten. Som en ökning av fuktighet med hjälp av lera luftfuktare - dekorativa keramiska figurer.

Här, idag, med all min information om vård av kaffe. Jag kommer att berätta sanningen: medan den ännu inte blommat i mig. Men jag ser fram emot denna händelse. Och var noga med att prata om det i din inlägg den här bloggen.

På anteckningen. Kaffe anses vara en växt inte bara vacker, men också användbar. Man tror att kaffeträdet producerar phytoncider som bidrar till förbättringen av hjärtat. Därför rekommenderas att du håller den i sovrummet. Jag träffade emellertid information som kaffe lämnar fortfarande giftiga. Och frukterna är kända att vara ätbara. Om du har tur och ditt kaffe träd kommer att glädja dig med blommor och frukter, rekommenderas att torka mogna kaffebönor innan du äter. Men att plantera i marken behöver du fräscha frön. Det är lämpligt att inte fördröja - annars kommer de att förlora grobarhet.

http://home-plant.blogspot.com/2013/05/coffea.html

Växande arabica kaffe som en inomhusväxt: vård

Hur odlar du ditt eget kaffeträd

Den vanligaste metoden är från frön som kan hittas, om inte i butiker, sedan på Internet säkert.

Variety selection

För lägenheter och hus är lämpliga Arabiska Arabica, liksom en dvärgort Nana.

  • Höjden av arabiska träd på plantagen når 5 meter. Hemma kan det tömmas av trimning. Växten blommar 2-3 gånger om året och anses vara mycket bördig.
  • Det maximala som Nana växer är 80 cm (men i allmänhet är dimensionerna av sådana buskar 50 cm). Om du inte tar hand om kronan kommer den att växa kaotiskt, men nyp och trim hjälper dig att skapa rätt gröna "boll" på vindrutan.

Också i hemmet kan du späda robusta (inte så aromatisk, men mer "koffeinfri" kaffe) och liberica.

Inköp av material

Naturligtvis kan vi inte plantera rostade korn från snabbköpet - vi måste leta efter fräscha. Lyckligtvis är dessa till salu. Och jag pratar inte om det ökända "gröna kaffet".

Enligt recensioner och min egen erfarenhet kommer jag att berätta om varje sådant plantmaterial.

  • Frön med aliexpress. De kommer till oss en månad och mer. Enligt recensionerna är deras groddhastighet extremt låg. Kanske har vi skickats skickliga frön, eller kanske långdistanstransporter i dåliga förhållanden dödar dem (jag beställde en blus från utlandet en gång, hon kom fram, men den stinker med mögel - jag tror att frön inte blir mindre på vägen).
  • Inhemska tillverkare. De erbjuder inte bara Arabica, utan även växer (här på bilden, inte bara kaffe, men en dvärgvariant "Albert"). De spirer bättre än kineserna.
  • Hela uppsättningar. Ett sådant barn kan köpa, och jag själv, om inte stark i blomkultur. I banken hittar du både mark och dränering (expanderad lera) och detaljerade instruktioner. Det enda negativa är priset.
  • Egen skörd. Om du ger fröna att mogna helt, kan de groda. Inte heller med hundra procent sannolikhet, men ändå!

Det är viktigt! Frön måste säljas omedelbart efter skörden. Ju längre de lagras, desto sämre blir de groddar.

Om paketet säger att frön samlades för ett år sedan - ta inte dem, de kommer inte att groa.

Förökning av inomhus kaffe frön

Sug kornen i en rosa lösning av kaliumpermanganat i 1 timme. Om du har hemlagad bär, ta först bort toppdelen, exponera kornet, tvätta fröna med rent vatten och dra dem sedan.

  • Korn läggs ut över marken, platt sida nedåt. Marken bör vara lite fuktig. Sprida den här jorden, men lite efter en liten stund.
  • Håll låsen varm.
  • De första skotten ska vara 1,5 månader efter sådd.
  • När plantorna utgör det första paret av äkta löv kan de dyka in i separata minikrukor. Marken tar samma som för spiring.

Och fortfarande kan kaffe spridas av sticklingar - om du självklart hittar ett vuxenträd.

Alla nyanser av markmarkering

Svårigheten med detta val är att frön, groddar och vuxna träd behöver olika mark.

  • Såning och groddar. Använd så mycket luftig jord som möjligt: ​​sand + lövträ. Om du tar marken i skogen, var noga med att sterilisera den (från 5 minuter i ugnen eller i ett vattenbad).
  • Äldre träd. Blanda i lika delar: Sphagnum moss, kol, sand, humus, lövträ och surt torv.

Vilken vård gör hem arabica

  • Lighting. Det ska vara maximalt men utan direktstrålar. På vintern måste trädet markeras.
  • Temperatur. Kaffe älskar varmt. På sommaren kan rummet vara varmt, på vintern - inte under 15 grader.
  • Vattning. Måste vara regelbunden, försvara vattnet, så att det värms till rum 20 grader. På sommaren, i värmen, är det användbart att spruta en buske. Kaffe älskar syra, så dropp lite citronsaft eller naturlig äppelcidervinäger i vattnet.
  • Ström. Om honom behöver komma ihåg minst en gång om 6 veckor. Köp flytande mineralgödselmedel. Vill du ha något naturligt? Ta benmjölken.
  • Transplant. Ett ungt träd (upp till 3 eller 4 år) måste omplanteras varje år. Mer mogen - en gång var 2 eller 3 år.
  • Särskilda odlingsförhållanden. Kaffe gillar inte permutationer. Även den vanliga vridningen av potten kan den ena eller den andra sidan av fönstret sluta i tårar (frånvaron av fruiting). Om du vill omorganisera blomman till ett annat fönster, och det är lättare än på det gamla fönstret, svep hela busken i gasväv. Ta inte bort det i 2-4 veckor, så att växten blir van vid det nya ljuset. Om efter att ha tagit bort "regnrock" på löven fanns inga brännskador, godkände arabica en ny bostad.

Kaffeblommor: vad man ska göra

De flesta inomhus träd glädjer ägare blommar från maj till juni. Dessa är vita doftande blommor, som liknar jasmin.

Den goda nyheten är att denna gröda inte behöver bin för att pollinera. Frukten själva kommer att vara bunden.

Vänta inte på att de blir bruna. Gula eller röda frukter betraktas som mogna.

Här är ett foto från plantagen - se själv vilken sort av jordbrukaren samlar:

Det är viktigt! För att säkerställa att blomningen garanteras sluta skörden, måste trädet ständigt befrukas. Tillväxtpromotorer kommer också att vara användbara (åtminstone spruta bärnstenssyra - alla fruktodlingar kan behandlas med detta ämne).

Vad kan gå fel:

  • Jord kan förlora surhetsgrad, vilket är farligt för kaffe. Om bladen inte är mörka och ljusgröna (blekna), vattna växten med endast citronsyra eller byt ut jorden.
  • Brist på frisk luft - för arabica är det en anledning att gula och torka sedan ut. Därför luftar rummet oftare.
  • Överflödig fukt (inklusive i luften) - en källa till skadliga svampar. På utvecklingen av sådana objudna gäster kommer du att berätta att du ruttnar och faller löv.
  • Och om fukt är tvärtom (underfyllning, brist på sprutning i värmen), kommer växten att signalera faran för sig själv av de torra torkarna av bladen.
  • Bladens tips är vikta och "dekorerade" med bruna fläckar: det här är resultatet av att vattna med hårt vatten - taget från en kran och inte avgjort, separerad lite (mindre än en dag) eller felaktigt (inte i ett öppet glas, men i en sluten flaska, på grund av vilken klor inte avdunstar).
  • Solbränna ser ut så här: gula fläckar, som så småningom blir till torra öar. Sådana fläckar tyder på att växten utsätts för solens direktstrålar (mindre ofta - det berörs av en fitolamp eller det hänger för lågt, bokstavligen ett par centimeter ovanför växten, vilket är farligt). Flytta den eller skugga den med gasbind, tulle.
  • Insektsattack: det kan vara bladlus, mjölkfisk, skalfisk, spindelmyt. Så snart de såg misstänkt små gulaktiga prickar på bladen, klibbiga fläckar, spindelväv eller bara små scurrying-kroppar, behandla omedelbart växten med tvålvatten, tvätta bort alla skadedjur. Hjälpte inte? Du måste köpa en insektsmedel (eller i fråga om fästingar - akaricid). Ja, det är gift, men vad man ska göra - utan det är det svårt att bli av med beroendeframkallande insekter.

För att förhindra att din busk av "plockar upp" skadedjur, var försiktig när du flyger på sommaren (ibland kan skurkar komma in i våra lägenheter från fönstren).

Lägg inte heller nyinköpta blomkrukor bredvid denna växt (håll dem borta i ungefär en månad) eller buketter till huset, och det spelar ingen roll vart blommorna tas - klipps i din trädgård eller köps i en stall.

http://podokonnik.temadnya.com/1578922661718263922/vyraschivanie-kofe-arabika-v-kachestve-komnatnogo-rasteniya-uhod/

Publikationer Perenna Blommor