Orkidéer

Polykarbonat Växthus Recensioner

Tidigare kunde filmen på växthuset "sjukskötas" ett par årstider, och sedan ett år eller två på växthuset på gurkor kunna "stå", och under de senaste åren kan filmen inte "stå" och en säsong, utbrott, smulor etc.

Polykarbonat blir riktigt matt, blir smutsigt + kan utsättas för mekanisk skada.
Med allt detta tjänar han uppenbarligen i mer än 3-4 år. Jag tycker att användningen som täckmaterial för växthuset är mer än berättigat.

Vilken typ av odjur är denna monolit?
Ge exil poyrit?

Svärmor har ett växthus med regelbunden polik =
på skörden klagar inte.

Mer detaljer du kan?
Vad är detta djur?

Mer detaljer du kan?
Vad är detta djur?

Och så skulle det vara
ZafOtala dig.

Mekanismen för automatisk öppning av öppningarna. Det är en cylinder med olja, när den upphettas, expanderar oljan, trycker staven och ventilen öppnas, eftersom temperaturen sjunker, sker omvänd process. Detta är för dem som inte är närvarande hela sommarsäsongen på platsen. Som om i en vecka lämnar öppningarna öppet kan frysa allt, och om de är stängda kan de brinna. Eller fråga grannarna att ta hand om, men inte allt detta är möjligt av olika anledningar. Så om du tar hemmabana hissar dem snabbt och det finns inga garantier för dem, och i danska 2 år tjänar de regelbundet. Kallas Termovent och Univent.

Jag själv är inte i landet nu, jag kan inte ta en bild, men jag hittade ett foto på Internet. Klicka för att visa bifogad fil.

http://forumnov.com/archive/index.php/t3498947-50.html

Polykarbonat växthus - recensioner

Bekvämt och enkelt

Plusser: Lätt, slitstarkt material.

Granskning: Polycarbonat växthus är ett bekvämt verktyg för att få tidig skörd på din webbplats. Den är lättmonterad, den är inte lika dyr som glas och bryts inte, slår inte, materialet är elastiskt och tätt. På vintern kan du inte rengöra snön - polykarbonatet böjer sig under det men bryter inte.

Övre klass

Plusser: Bekvämt modern.

Nackdelar: Inte billigt.

Testimonial: Vi har redan passerat de tiderna när vi tog filmen på växthuset, det är nu väldigt modernt och relevant för att lägga polykarbonat växthus. prilomlyaetsya och inte längre steka växterna, värmen är bättre bevarad i ett sådant växthus, bekväm design gör att du kan öppna öppningarna och lufta växthuset, vi var nöjda.

Mycket bekvämt

Plusser: Durable, beautiful, comfortable, well-kept warm.

Granskning: Min mamma drömde mycket om ett sådant växthus - full längd och rymlig. Polykarbonat växthus är ganska slitstarka och resistenta. Naturligtvis kan stark hagel bryta igenom lakan, men det här är ett extremt fall. Jag gillar det faktum att i ett sådant växthus finns det inte bara entrédörrar, utan öppnar även luftluftar och luftvägar. Växter i dem njuter bara av liv och gren som de kan. Och vi är inte nöjda med skörden.

Bra sak

Pluss: Bra sak på gården.

Nackdelar: Svårt.

Granskning: Inte ens bra, men bra för dem som har sitt eget land eller sitt hem. Köp på marknaden när du kan växa upp dig själv och du vet att du inte får någon förgiftning. Växthuset är väldigt bra, att ramen inte är så tung och lätt kan installeras, och filmen är också hållbar och tål vågorna i vädret, och priset är ganska rimligt.

Bomben

Granskning: Vi bor som i byn och hemma, vi håller växthus. Mycket bekvämt, det faktum att allt är vårt, hemlagad, fräsch och inte köpa någonting praktiskt taget på marknaden. Det är väldigt varmt för växter, det är utmärkt att växa blommor i ett sådant växthus. Men vi planterar tomater och gurkor i den. De växer så fortare än i det öppna fältet.

Övre klass

Granskning: Tidigare, i landet gjorde vi växthus från gamla fönsterramar, men från vad vi inte gjorde! Och om det på sommaren var möjligt att uthärda det på något sätt, på vintern går det inte upp i någon grind! Allt flyger, sags och liknande. Då bestämde jag mig för att köpa ett polykarbonat växthus och ångrade aldrig det. Hon har varit med oss ​​i ungefär 3 år och ingenstans har ingenting brutit, hon har inte böjt, allt är bara underbart! Jag planerar inom den närmaste framtiden att få ett annat växthus; ).

Praktiskt, bekvämt

Plusser: Bekväm, flexibel, hållbar.

Testimonial: I början började jag se polykarbonat växthus, bestämde jag mig för att klippa av filmen på polykarbonat, det är väldigt bekvämt, det är elastiskt på något sätt, välskuren, det är fästet bekvämt, hållbart. Många gånger berörde han av misstag trimmeren, ytan var lite repad, men inte sönder. Det händer bara i det ackumulerar fukt.

Vävning St Petersburg ligger på platsen - kvaliteten är låg

Pluss: Snabb leverans, sa att beställer lite.

Nackdelar: Se ovan. Tidigare var ett år sedan allt annorlunda. Bättre bestämde de förmodligen att bara skära pjäsen. S. S. Webbplatsen säger att cellulär polykarbonat 3 mm inte bryts med en hammare. Förmodligen förvirrad med gjutet polykarbonat.

Recension: På platsen köpte sotka-spb.ru ett växthus. En maximal snöbelastning på 300 kg / m2 anges och i tillverkarens pass - inte mer än 180 kg per m2, vidare utan garanti. Tillverkarens garanti gäller inte för rost under drift, och på alla delar av de levererade metallkonstruktionerna finns det remsor utan skyddande beläggning galvaniserad. Även metallens element kom med ett stort antal dents på röret 40x20 mm. Vi betalade för att skära ut polykarbonatpaneler för syning... Läs mer

Pålitlig och lätt att montera

Granskning: Jag tog ett förstärkt växthus (Glashus på Stancionnaya st. 58/1). Han samlade på egen hand, för allt om allt som det tog mig tre dagar. Även om de rådde i butiken att montera dem, men i verkligheten fanns det inget militär om det. Instruktionen är mycket tillgänglig. Varför jag förstärkte, tycker jag att det är klart, i vår vinterregion är hård. Sätta inte några rekvisita. Till slut vann hon bra, så långt är allt bra. Jag vet inte hur många jag har fått veta att de är ungefär 30 år gammal, vi väntar och ser.

http://vseotzyvy.ru/item/10347/reviews-teplitsa-polikarbonatnaya/

Hjälp mig att välja ett växthus med polykarbonat

Nej, hennes design är speciell och snön lutar inte på den.
Har vänner vinterat mer än en vinter, inga problem. Därför köpte jag det på rekommendation. Går inte heller på vintern.

Det finns en leverans och montering.
Men vi samlade oss själva, det finns video. Jag hämtade en USB-flash-enhet och tittade på den i byn.

Annonser på NN.RU - House

Jag säljer NTV Plus Kit, en platta med en omvandlare för 2 TV-apparater + OPENTECH OHS-1740V-utrustning med ett åtkomstkort (det finns dokument) från.
Pris: 4 000 gnid.

Kraftbankfunktioner - laddning av smartphones, iphone, iphod, laptop, surfplatta, kamera och andra prylar. Ytterligare funktion -.
Pris: 4 190 gnidning.

En kopia av iPhone XS Max är en kopia av Android 8 MTK MT6795 super ny i år! Taiwan sammansättning baserad på Google Android 8 externt utförd.
Pris: 9 900 gnid.

Produktion av kylskåp på beställning enligt din design och dina storlekar. Kvaliteten är hög. Garanti.
Pris: 1 000 rubel.

Varje barn kan bli enastående, alla kan uppfylla sin dröm. Det viktigaste - att korrekt avgöra vad han gillar, och.

Department of Road Facilities meddelade att på natten den 8 mars, kommer snöborttagning att utföras på alla delar av staden. Bilister.

Regeringen sa att Nizhny Novgorod och Sarov kom in i pilotprojektet "Smart City". I vår stad.

Trots det faktum att den 8 mars bara imorgon, har Nizhny Novgorod invånare redan börjat aktivt gratulera de vackra damerna. Många av dem har försökt att samvete.

http://www.nn.ru/community/dom/dacha/pomogite_vybrat_teplitsu_iz_polikarbonata.html

Hjälp mig att välja ett polykarbonat växthus!

Jag köpte ett växthus 3 * 4 på rekommendation av vänner från Månens produktion, snabbt beställde, snabbt levererade och samlade, all personal i företaget är mycket uppmärksam

Sedan argumentet har gått.
Jag har ett växthus 3x4. Den har en förstärkt ram monterad på staplarna.
Den har 2 ingångar och 2 ventiler. Lätt att använda.

Eugene, vi har i båda växthusen i båda ändar av dörren med ventilationsluckor.
Passagerna går igenom, på sommaren, i dagens hetta, dörrarna är ständigt öppna breda. Utan detta är det omöjligt!
Under den svala tiden - öppningarna. På natten, stäng allt tills soluppgången.
På dörrarna och fönster kan inte spara.

Eugene, här är svaret på din fråga.
6x3 växthuset installerades den 30 april och 1 maj 2016.
På morgonen plockade min man och jag tillsammans en bar, satt nivån på tegelstenarna på plats.
Bar 100x100.
Jag saknade jobbar bra.
Efter lunch samlades make och sonson i några timmar sammansatt ram. Nästa dag, täckt med plåtar av polykarbonat. Gräva upp jorden i växthuset, samtidigt täckte hålen mellan baren och marken.

Allt växte bra i växthuset, det var varmt före den riktiga frosten. Och även i konstant 10 gr. I december frysde frosten inte marken, i växthuset fanns + och persilja, koriander och rädisa var gröna.
Efter NG öppnade jag dörren, och sedan började jorden frysa.

http://7dach.ru/Evgenik/pomogite-vybrat-teplicu-iz-polikarbonata-106819.html

Polykarbonat för växthus - recensioner och tips

Växthus och växthus installeras i nästan varje sommarstuga och på gården av ett privat hus. En önskan om att människor ska få möjlighet att äta färska ekologiska grönsaker är förståeligt. Att skapa en hållbar, motståndskraftig mot växthusets delar, som kommer att hålla i många år, är drömmen om många generationer av invånare i förortsområden. Vetenskaplig forskning har lett till skapandet av en unik beläggning för dessa strukturer - cellulärt polykarbonat. Detta material skapades speciellt för växthus och växthus. Panelerna av transparent polymerplast är resistenta mot vädret av vädret, ger en mjuk diffus belysning av växter och skyddar dem från ultraviolett strålning. Många positiva recensioner av polykarbonat för växthuset visar att materialet gillade trädgårdsmästare och trädgårdsmästare.

Polykarbonatfördelar

Polykarbonat är en polymer plast bestående av kol, syre och väte. Den har många positiva egenskaper som skiljer den från de andra material som används för att täcka växthus och växthus. Vid konstruktionen av dessa strukturer används som regel bikakeplattor.

Enligt recensioner av polykarbonat för växthuset ingår bland de otvivelaktiga fördelarna följande egenskaper:

  1. God öppenhet. Beroende på tjockleken lämnar polykarbonatpanelerna 82% till 93% av naturligt ljus.
  2. Dissipation av solljus. Strålarna bryts i cellerna och överhettar inte växterna.
  3. Hög slagmotstånd. Ytan på växthus kan tåla hagelkrokar och fall av tunga grenar från träd.
  4. Brandsäkerhet Polykarbonat håller inte förbränning och tillåter inte att eld spridas utöver dess yta.
  5. Biologisk resistans. Materialet ruttnar inte och är inte föremål för mögel. Det reagerar inte med kemiskt aktiva vätskor och förstörs inte ens av syra.
  6. En liten andel. Plattor av cellplast har en vikt av 20-25 gånger mindre än dem som är lika med glasplåtarna. Det ger chansen att göra det underlätta ramverket och basen.
  7. Bra vindmotstånd. Enligt recensioner överensstämmer de bästa polykarbonatväxthusen med vindstrålar, där vanliga glasbrott och cellofan rivs till strimlingar.
  8. Låg värmeledningsförmåga hos beläggningen. Luften som är innesluten mellan panelernas plattor spelar rollen som en värmeisolator, skyddar inredningen från värme och kyla.
  9. Flexibilitet. Denna kvalitet gör det möjligt att göra tak av växthus i form av en båge. Tak i denna form är mer motståndskraftiga mot vindbelastningar än andra. Enligt recensioner av polykarbonat växthus tillåter den välvda formen inte snö att linga på sina tak, vilket är mycket viktigt för områden med tungt snöfall.

Förutom de angivna tekniska egenskaperna har polykarbonat ett ganska framträdande utseende. Recensioner av polykarbonatväxter tyder på att dessa trädgårdsbyggnader inte bara passar organiskt i någon situation utan också dekorerar den.

Materialval

Strukturens hållfasthet och hållbarhet beror på materialet. Ju bättre är desto lättare blir det att bygga ett växthus.

Det bästa polykarbonatväxthuset, vars recensioner kan läsas i olika forum, förutsätter förekomsten av sådana komponenter:

  1. Stiftelsen. Trots vissa påståenden att lätta strukturer inte behöver en stiftelse visar erfarenheten hos många trädgårdsmästare att detta inte är fallet. Stiftelsen tillåter inte växthuset att springa in i våtmarken på våren och tillåter inte vinden att blåsa av den här strukturen, som har ett stort segelområde. Det är möjligt att göra fundamentet av betong, tegel, natursten, stålprofil eller trävirke. Med tanke på att växthuset bör ligga i mer än ett dussin år är grunden för armerad betong den mest tillförlitliga och hållbara.
  2. Frame. Du kan bygga en ram av profilerade stålrör eller träbjälkar. Trä är lätt och lätt att bearbeta material, men förlorar stål för hållbarhet och livslängd. Stål, trots att det är ganska dyrt och svårt att maskinera, klarar av tunga belastningar under många årtionden. Som regel används för konstruktion av växthusgaser strukturer med rektangulär sektion med en tjocklek av 3 mm till 5 mm. Tvärsnittets storlek beror på strukturens storlek och börjar från 20 × 40 mm. Stålramdelarna är fästa tillsammans med bultar eller svetsning.
  3. Polykarbonatpaneler. Som regel används transparenta lakan för att täcka växthus. I mycket torra och heta områden får man använda paneler med ljusöverföring reducerad till 50-60%. Paneltjockleken tas från 4 mm till 8 mm. 4 mm tjocklek är tillräcklig för områden med tempererat klimat, där det inte finns några starka vindar. 6 mm och 8 mm plattor används i områden med svåra klimatförhållanden. Dessutom kan ett ark av polymerplast med en tjocklek av 8 mm klara avståndet mot stor hagel. Recensioner av polykarbonat för växthus säger att det mest pålitliga och slitstarka materialet är tillverkat i Israel och Italien. Produkter som tillverkas i dessa länder kännetecknas av ökad styrka och lång livslängd. Dessutom, på grund av den speciella tillverkningsmetoden, har denna plast en lägre värmeutvidgningskoefficient.
  4. Profil. Aluminium eller plastprofiler används för att fästa panelerna. Aluminium har ett högre pris och större styrka. Plastprofiler är mindre slitstarka, men har ett bra utseende.

Valet av material beror på webbplatsens ägares smak och ekonomiska förmåga.

Funktionerna fungerar med polykarbonat

Växthus och växthus kommer att utföra sina uppgifter i sin helhet endast under förutsättning av högkvalitativ design och överensstämmelse med reglerna för deras montering.

Obs! Det är lika viktigt att valet av byggmaterial och komponenter är korrekt.

För att förbereda växthusets uppbyggnad och under denna process bör följande regler följas:

  1. Polykarbonat kan transporteras, antingen i en horisontell position av panelerna eller i form av rullar. Transport på sidan eller i lutande läge är inte tillåtet.
  2. Vid förvaring är det nödvändigt att skydda materialet mot solljus och överhettning. I annat fall kan skyddsfilmen vidhäfta fast vid plastytan.
  3. Det är möjligt att böja ark endast i riktning mot luftkanaler. Kurvning i tvärriktningen kan leda till förlust av styrka och arkbrott.
  4. Vid glasering vertikala och lutande ytor ska panelerna placeras så att deras lutning är parallell med revbenen. Detta är nödvändigt för fri kondensatavlopp.
  5. Vid slutet av arbetet var noga med att stänga ändarna på plattorna. För detta är en speciell ändband. De övre ändarna är förseglade med ett lufttät band och de nedre ändarna med ett ånggenomsläppligt membran av tejp.
  6. Efter isolering måste ändarna vara slutna profilen. Detta skyddar dem från mekanisk skada och ger taket en klar utseende.
  7. I växthuset är det nödvändigt att utrusta 2 dörrar (1 i varje änddel). Dessutom måste du göra 2-3 spår i taket. Detta är nödvändigt för frisättning av överskottsvärme under stark värme.
  8. Med tanke på materialets egenskap att ändra storlek beroende på temperaturen, bör dess fastsättning göra det möjligt att röra sig längs ramen. För detta lämnas ett visst gap i lederna. Mobilitet och hermetisk fastsättning kommer att ge värmeväxlare - speciella prefabricerade polymerprodukter för punktfästning.
  9. Lämna inte ett växthus under snön under lång tid. Om det rör sig om is över tid kan det skada plastens yta.
  10. Om växthusets yta regelbundet inte tvättar, kommer den över tiden att mörkas från smuts och värmas upp varmt och överhettas växterna inuti. Polykarbonat kan tvättas med eventuellt diskmedel och endast en mjuk trasa. Fettfläckar tvättas med en lösning av etylalkohol.

Hösten är bäst för att bygga ett växthus. Vid denna tidpunkt är den optimala temperaturen för att lägga paneler upprättad, och det är inte varmt att arbeta. Du kan odla grönsaker på våren.

http://polikarbonatus.ru/teplicy/polikarbonat-dlya-teplicy-otzyvy/

HOBBY ZONE - forum

Kokkärl, stickning, blomsterodling, trädgård, grönsaks trädgård

Polykarbonat växthus recensioner

Polykarbonat växthus recensioner

Meddelandet om Dimitri "21 aug 2014, 20:11

Det finns ett sådant material, polykarbonat. Prata cool sak.
En vän av mig, en medborgare, inrättade ett polykarbonatväxthus.
Han talar bra. Värmen behåller, solens strålar skärs av.
Det finns tillräckligt med ljus, men det finns ingen värme i växthuset. Min sommarvärme är så
Jag vattnar gångarna för att sänka temperaturen och höja fuktigheten.
Luften torkar, skräck. Marken vattnas två gånger om dagen.
Ta reda på polykarbonat.

En lat mamma och en dröm pappa och skicklighet också.
Karaktär tillåter inte att sitta länge på plats. En sida, lång vila ner.
Jag är inte naturligt av natur. Jag blev inte tagen till armén av hälsoskäl
skickas till en militärfabrik, radioutrustning installatör. sidish
vid bordet i 8 timmar, payaesh. Två år hårt arbete. Jag gick sedan till elarna.
Detta är paradis för mig. Underhåll och reparation av industriell utrustning.
Hela dagen på fötterna. Från maskin till maskin. Från kranen till svetsapparaten.
Ibland ville jag sitta. Och nu, utan vana, här och där,
där domstolen. Jag tittar på kvällen men vad lyckades jag skapa?

Re: Problem med tomater

Meddelandet Gaume »21 aug 2014, 20:32

odla grönsaker i ett polykarbonat växthus

Post Olla »18 jan 2015, 18:47

Re: Beräkning av inköp av frön

Meddelandet om Dimitri "Jan 18 2015, 19:02

I allmänhet skrek jag inte. Och delade prestationer. När allt kommer omkring har vi något att visa med dig. Låt dem som inte har något att visa försöka skryta. Vissa ogräs växer. Vi hade mycket snö i fjol. Och året innan, så mycket uppstapade, att på mitt en växthus även ett glasbrist. Torterad snödräkning.

Det finns nästan ingen snö i år. En gång bort och allt. Nu är den nakna marken.
Ibland regnar det. Ja frysar på natten. Små

Och du har ett bra växthus.
Längden är sex meter. Hur mycket bredd?

Re: Beräkning av inköp av frön

Post Olla »Jan 18 2015, 19:18

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Meddelandet Olla »18 jan 2015, 19:29

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Meddelandet Gaume »18 jan 2015, 20:02

I flera år har jag gått förbi dessa växthus i butikerna och känner mig avstörande från dem. Jag gillar inte kupolformen av polykarbonat växthus. Du kan inte plantera långa växter i de två extrema raderna.
En annan faktor, jag tror att priset för dem är för högt, och växthuset själv är annonserat att köpa. På grund av det tjocka snöhöljet smälter polykarbonat växthus, haglet genomtränger dem. Tja, om växthuset nära huset, kan du bara ta bort snön från taket. Och om växthuset är i landet och det finns ingen tid att åka dit, är allt pengar i röret.

Olga, hade du växthus från andra material - glas, filmer? Kan du jämföra?

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Meddelandet om Dimitri "18 jan 2015, 20:12

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Meddelandet Gaume »Jan 19 2015, 07:02

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Meddelande Olla »19 jan 2015, 12:59

Olga, hade du växthus från andra material - glas, filmer? Kan du jämföra?

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Gaume meddelande »19 jan 2015, 16:48

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Post Olla »19 jan 2015, 19:45

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Meddelandet om Dimitri "Jan 19 2015, 10:15

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Gaume meddelande »Jan 20, 2015, 07:17

En stabiliserad film är en film till vilken stabiliserade ämnen tillsätts under tillverkningen, vilket förhindrar att den förstörs av ultravioletta strålar. Den produceras i olika tjocklekar, livslängden för en sådan film upprätthålls i flera år. Tätare håller bättre värme i växthuset. Även stabiliserad film kan vara av olika färger.

Förra året täckte vi taket på växthuset med en stabiliserad rödfilm. Det var fortfarande gul och grön till salu. Jag valde den röda eftersom en gång den äldre grannen i dacha berättade för mig - de lägger en röd trasa i växthuset så att tomaten mognar bättre. Så jag bestämde mig för att strålarnas röda spektrum positivt påverkar tomaterna.
För att vara ärlig märkte jag inte stor skillnad. Men förra året var sommaren ogynnsam för oss att odla tomater.
En bit röd film stängde glaset på fönstren i lägenheten från direkt solljus. Min streptokarpus tyckte det väldigt mycket - de blomstrade bättre och ljusare.

Re: Polykarbonat växthus recensioner

Meddelandet om Dimitri "20 jan 2015, 21:50

Gaume skrev (a): En stabiliserad film är en film som stabiliserande ämnen tillsätts under produktionen, vilket förhindrar att den förstörs av ultravioletta strålar. Den produceras i olika tjocklekar, livslängden för en sådan film upprätthålls i flera år. Tätare håller bättre värme i växthuset. Även stabiliserad film kan vara av olika färger.

Förra året täckte vi taket på växthuset med en stabiliserad rödfilm. Det var fortfarande gul och grön till salu. Jag valde den röda eftersom en gång den äldre grannen i dacha berättade för mig - de lägger en röd trasa i växthuset så att tomaten mognar bättre. Så jag bestämde mig för att strålarnas röda spektrum positivt påverkar tomaterna.
För att vara ärlig märkte jag inte stor skillnad. Men förra året var sommaren ogynnsam för oss att odla tomater.
En bit röd film stängde glaset på fönstren i lägenheten från direkt solljus. Min streptokarpus tyckte det väldigt mycket - de blomstrade bättre och ljusare.

Vem är nu på konferensen

För närvarande tittar på detta forum: inga registrerade användare och 0 gäster

http://zonehobby.com/forum/viewtopic.php?t=1647

Vi avslöjar växthusförsäljarnas hemligheter

2 mars 2017 23:30 KP Vitryssland

Tillförlitligt hem för grönsaker eller slösat pengar?

Grönsaker från egen trädgård - vad kan vara smakligare och mer naturligt? Det är därför slaget de senaste åren bland sommarboende är polykarbonat växthus. Som praktiken visar kan kvaliteten på komponenterna i växthusgaser vara helt annorlunda och de pengar som investerats i köpet kanske inte uppfyller förväntningarna.

Hur väljer man rätt växthus för polykarbonat från det kolossala antalet alternativ på marknaden?

Vi bestämde oss för att fråga en av de största leverantörerna av växthus och cellulär polykarbonat i vårt land, M8 Right Home, om de hemligheter som utvecklats under åren som arbetar med dessa produkter. Vem, om inte ett företag med 25 års erfarenhet på den vitryska marknaden, vet mer om dem. Vår expert blev vice. Artem Selikhanov, chef för M8 Right House-bolaget. Så vi får reda på expertutlåtandet.

- Är cellulära polykarbonat växthus lika pålitliga som säljare säger?

När vi säljer växthus sedan 2010 har vi hört från kunder om sina dåliga erfarenheter mer än en gång: om växthus som har böjt sig efter en snöig vinter och om rostiga och trasiga ramar under en säsong. Dessa var främst växthus av småkända producenter, köpte på marknaden. Därför är inte alla växthusar så pålitliga.

Vid 2016 härledde vi formeln av ett idealiskt växthus, som inte kommer att fungera en eller två årstider, men årtionden. Dessa är växthus under eget varumärke "M-Agro". Men valet är självklart ditt.

- Vilka poäng behöver du uppmärksamma när du väljer en växthusram för polykarbonat?

1. Rammens hållfasthet

Om du väljer att köpa ett växthus, föredra ett kvadratrör med en tvärsnitt på minst 20 x 20 mm och helst 20 x 40 mm. Metallen måste galvaniseras på båda sidor. Tro inte skrupelfria säljare som hävdar att det spelar ingen roll. Polymerpulver och ytbeläggningar har inget att göra med galvanisering - rost tar inte lång tid att vänta och kommer att passera metallen under en säsong eller två. Sådana beläggningar spelar en estetisk roll snarare än en praktisk och kan inte motstå växthussklimatet som är aggressivt mot metall.

Hur en växthusram kan ta hand om den första vintern

2. Antalet tvärgående monteringsram

Med rörets tvärsnitt och skyddet av metallen räknas ut, men glöm inte fysikens lagar. Stabiliteten hos polycarbonat växthusram påverkas av antalet tvärgående fästen, vilket ger styvhet till strukturen. Följaktligen desto oftare är höjden av det tvärgående fästet desto starkare rammen. Oftast på marknaden finns växthus under polykarbonat med ett steg på 1 och 0.67 meter, vilket är det bästa alternativet för vårt klimat.

Ett populärt växthus med en längd av 6 meter och en bredd på 3 meter måste ha minst 7 tvärgående fästen.

3. Växthusets längd - hur man inte förlorar pengar Det är givetvis lönsamt för säljaren att sälja dig ett längre växthus, men det är inte nödvändigt. Om du planerar att odla grönsaker för dig själv och din familj rekommenderar vi att du överväger ett växthus med en längd av 4 eller 6 meter. Som praktiken har visat är denna storlek av växthuset tillräcklig för att skörda och göra sömmar för vintern.

Du kan öka längden på växthuset "M-Agro" till vilken storlek som helst av två meter.

Men om du är en ivrig agronom och spenderar all din fritid i trädgården, kan du öka längden på M-Agro växthuset till en storlek som är en multipel av två meter. Lägg till ytterligare 2 meter förlängning till den normala M-Agro växthuset på 4 meter och öka växthuset till en längd som du anser vara tillräcklig.

4. Enkel montering

Ju mindre detaljer desto bättre. Naturligtvis, om du är förtjust i modellering och design, kan du försöka bygga ett växthus på en skala. Men om du inte har mycket tid och planerar att installera ett växthus på 1,5 - 2 timmar, välj den svetsade ramen av växthus från polykarbonat "M-Agro". Du behöver bara fixa bågen och täcka dem med cellulärt polykarbonat. På grund av den strömlinjeformade välvda formen motverkar ramen lätt mot vinden, och på vintern snurras snön smidigt från den runda ytan.

Välj en svetsad ram av växthus från polykarbonat "M-Agro".

- Cellulärt polykarbonat - varför han ersatte det populära glaset och den billiga filmen. Nu täcker alla växthus bara dem. Berätta för oss, hur är hemligheten av sådan popularitet?

I början av polykarbonat 1992 var vårt företag den första som tog med cellulärt polykarbonat till Vitryssland. Och vi kan med precision säga att detta verkligen är det ideala materialet för växthus. Det är starkare än glas, men inte sämre än det vid ljustransmission, det tål snöbelastningar och vindattacker, håller inte förbränning, är resistent mot UV-strålning och tjänar i mer än 10 år. Men den viktigaste kvaliteten på cellulär polykarbonat är förmågan att behålla värme på grund av lufthålor. Det är tack vare kombinationen av alla dessa egenskaper ersatte cellulärt polykarbonat glas och filmer på växthus.

- Vilka råd kan du ge till trädgårdsmästare vid val av cellulärt polykarbonat för växthuset? Vad kan förlänga sitt livslängd?

1. Välj rätt tjocklek, densitet och UV-skikt av polykarbonat

De viktigaste punkterna som du bör uppmärksamma är tjocklek, densitet och UV-skydd av polykarbonat. Läs mer om vad som påverkar kvaliteten på polykarbonat i videon på vår YouTube-kanal.

Hur man väljer ett polykarbonat för växthuset

Förresten har vi under de senaste tre åren sålt vitryskt cellulärt polykarbonat SOTEK och M-Multi, som redan har blivit ett vanligt namn bland jordbrukare och trädgårdsmästare i vårt land. Detta polykarbonat tillverkas på modern italiensk utrustning OMIPA från råvaror från världsledande Sabic. Det är inte värre än utländska analoger - det skapar ett bra klimat för planteringar och tolererar våra vintrar bra.

2. Banden, tätningarna och profilerna ökar polykarbonatets livslängd avsevärt

Att tjäna som växthus i mer än 10 år rekommenderar vi att köpa ett fullt utrustat växthus. Tätningstejp, tätningar och profiler är obligatoriska delar av en komplett uppsättning växthus för långvarig användning.

Ofta pratar inte säljare om behovet av dessa element för att driva billigare växthus, men när polykarbonatarket är monterat på växthuset, visar den nedre delen med öppna celler sig nära marken. Och om du inte stänger ändarna kommer jorden och insekterna snabbt att tränga in i materialet och förstöra det oåterkalleligt. Om du träffade en cellulär polykarbonat transparent, som såg ut som en smutsig grå fläck, beror det bara på felaktig installation. Köp ett växthus i en komplett uppsättning, och det kommer att tjäna dig troget i många år.

Till växthus blev en fråga om stolthet, kontakta ett pålitligt företag.

Och naturligtvis, om du vill att växthuset ska bli en stolthet, kontakta ett pålitligt företag som har arbetat på marknaden i mer än ett år, har alla dokument från tillverkaren och om det uppstår en garantihändelse, kan du enkelt lösa alla problem.

I "M8 Right House" finns ett stort utbud av växthus - från billiga till professionella, med ökade krav på kvalitet och hållbarhet. Vi har arbetat på den vitryska marknaden i mer än 25 år och, som exklusiv representant för växter, erbjuder vi växthus och polykarbonat till producentpriser. I alla våra försäljningskontor i Minsk, Brest, Vitebsk, Gomel, Grodno eller Mogilev kan du alltid köpa ett växthus till ett billigt pris, med eller utan leverans, som standard eller full, med någon tjocklek och densitet av polykarbonat.

Du ringer och vi hjälper dig att välja och slutföra växthuset för dina behov:

Tel. +375 17 239 09 80, +375 33 313 88 88, +375 29 313 88 88

http://www.kp.by/daily/26649/3668908/

Polykarbonat Växthus Recensioner

Meddelandet Teddy "09 feb 2015, 22:08

Ett växthus ska vara större, ju bättre för mindre drastiska temperaturförändringar på natten, på morgonen, på eftermiddagen och på kvällen. I växthuset måste vara fönster med nät från skadedjur. Annars blir det för varmt på sommaren. Också krävs ett par automatiska öppningar, flikar, ventiler för våren.

Jag gillar inte halvcirkulär polykarbonat. För låg för gurkor. Rektangulär med ett triangulärt tak är bättre. Vackra soliga alternativ ses i skolan i l / a hästgård förra året. Hon kommer att vara i år från 26 februari.

Re: Polykarbonat Växthus

Julietta s post »10 feb 2015, 14:50

http://khabmama.ru/forum/viewtopic.php?t=181710start=30

Polykarbonat växthus: För och nackdelar

Principerna för planeringszoner i sommarstugan är sådana att minst 50% av marken tilldelas grönsaker och en trädgård. Men många växter från dem som jag vill plantera på din webbplats, utformad för ett subtropiskt klimat. De behöver värme, lätt och måttlig fuktighet. Med ett underskott av dessa faktorer är skörden inte rik.

Erfaren trädgårdsmästare har länge funnit en väg ut med växthus. Att bedöma alla fördelar och nackdelar med den här byggnaden från olika material kan vi dra slutsatsen att det bästa alternativet är polykarbonat växthus.

funktioner

Ett växthus är ofta förvirrad med ett växthus - en tillfällig säsongsstruktur, vars möjligheter är allvarligt begränsade. Till skillnad från en enkel växthusdesign - en ram och flera lager film, har polykarbonat växthus ett antal särdrag.

Först och främst är det styrka. Växthuset har en stark metallram, som ofta köps i färdig form från tillverkaren. Du kan göra ramen själv från skrotmaterial, men utan svetsning blir det mindre hållbart.

Delvis styrkan och stabiliteten hos en sådan fast struktur som ett polykarbonat växthus ger grunden.

Dess närvaro definierar en annan särskiljande funktion - växthuset saknar rörlighet. Om ljusets tillfälliga konstruktion av ihåliga rör och filmer kan omplaceras från plats till plats, är växthuset ofta statiskt.

En annan funktion är dess stora storlek. I ett växthus kan en trädgårdsmästare stå i sin fulla höjd, röra sig utan att vara begränsad i sina rörelser. Dessutom placeras ett större antal grödor i det och det finns möjlighet att göra flera nivåer av planteringar.

Mikroklimatet inuti byggnaden kan bibehållas av värmesystemet. Detta är en annan faktor som inte tillåter dig att göra det mobilt. Närvaron av värmesystemet gör det möjligt att plantera fröna omedelbart i marken på våren. Och på grund av den reglerade värmevärdet växer växtsortimentet. I ett växthus av polykarbonat odlas grönsaker och gröna vackert, inte avsedda för det flyktiga ryska klimatet.

Från det öppna marken skiljer växthuset det faktum att det ackumulerar varm luft. Detta förplikter trädgårdsmästaren, som monterar en sådan apparat i sitt område, för att göra den hög och att utrusta den med öppningsfönster i taket eller den övre delen av väggarna.

Annars är det istället för en rik skörd risk att inte få någonting.

Också i konstruktionen bör tillhandahållas för ventilation, åtminstone den enklaste, i form av två dörrar från motsatta ändar av byggnaden.

Fördelar och nackdelar

Du kan bygga ett växthus eller ett växthus på din sommarstuga med olika material: PVC-film, glas, plast, trä och metallramelement, olika betongbaser. Beroende på materialtypen varierar mikroklimats egenskaper i den.

Många trädgårdsmästare är benägna att tro att polykarbonat passar bättre för konstruktion. Det är flexibelt och fjädrande. Detta gör det möjligt att bygga växthus med olika geometriska former med olika typer av tak.

Detta material är slitstarkt och motståndskraftigt mot mekanisk skada, fryser inte igenom, spricker inte med skarpa temperaturfall och fuktighetsnivåer.

Det är måttligt transparent. Det betyder att plantorna kommer att ha tillräckligt med ljus, men samtidigt sönder inte solens strålar växthuset och påverkar inte grönsakerna som ett förstoringsglas, som det gäller glasstrukturer.

Materialets struktur är cellulär eller monolitisk. För att täcka växthus rekommenderas att man väljer cellulärt (cellulärt) material. Det ger hålrum och förstyvningar, som i plastfönster. Det är dessa luftutrymmen i cellerna som ger de unika egenskaperna hos polykarbonat växthus. Luften tillåter inte att rummet förlorar värme och fryser.

Polykarbonat är bekvämt att använda vid byggandet. Den kan klippas och böjas utan risk för att den cellulära strukturen skadas. Detta gör det bekvämt att göra det själv.

Slutligen ser materialet ut estetiskt. Ett sådant växthus behöver inte gömma sig i djupet på platsen från nyfikna ögon. Det kommer att se vackert att när man använder ett genomskinligt polykarbonat, att när man väljer ett färgat material.

Färgschemat i materialet är mycket varierat. Polykarbonatplattorna är transparenta, vita, gula, gröna, lila, orange, blå, röda och gråa. Färgen kan vara mer eller mindre mättad.

Det är viktigt att komma ihåg att tillsatsen av ett färgstarkt pigment till kompositionen från vilket det tillverkas är obetydligt, men det minskar emellertid dess motståndskraft mot frysning.

Det blir mer ömtåligt, så det rekommenderas att använda ett transparent eller dimmigt material.

Nackdelen med polykarbonat är behovet av noggrann installation. Eftersom öppna celler förblir på skivornas "skivor" kan vatten komma in i dem, vilket leder till frysning på vintern. I det här fallet kan materialet vara skadat och vara oanvändbart i början av trädgårdsperioden.

Det finns också risk för skador på materialet när du använder självgängande skruvar som att fästa huden på ramen. På den plats där skruven kommer in i arket, kan det för stor bilda ett hål eller sprickor vilket minskar materialets effektivitet. Genom sprickorna kommer fukt inuti och värmeförlusten ökar.

Fördelarna och nackdelarna med polykarbonat som byggmaterial bestämmer fördelarna med strukturen:

  • I växthuset är en full cykel av växtodling möjlig: från plantering av frön till den beredda jorden för att skörda.
  • Inuti skapas ett kontrollerat mikroklimat för växter. Under den kalla årstiden (i början av våren och sen höst) hålls den varm, och under den varma säsongen är det kallt så att örterna inte torkar ut. Fuktighetsnivån regleras på samma sätt. Oavsett hur torr eller regnig väder är, kommer växterna i växthuset att få så mycket fukt som de behöver.
  • Det finns möjlighet att odla grödor som inte kan odlas i öppen mark. De innehåller även bär och frukter från främst de södra delarna av landet: druvor, vattenmeloner, aprikoser, citrus och andra typer.
  • Eftersom det är möjligt att börja planta växter mycket tidigare än början av säsongen, och sluta mycket senare, ger växthuset sina grönsaker, bär och frukter, inte bara på sommaren. Du kan skörda på ett ställe två gånger under en säsong. Samtidigt är det nödvändigt att befrukta och odla marken så att den förblir bördig.
  • Villkoren är lämpliga för att korsa olika kulturer.
  • Den slutna konstruktionen skyddar växterna inte bara från hypotermi eller den brännande solen, utan också från "surt" regn, vind, skadliga insekter, damm.
  • Transparent material överför solljus, men inte det skadliga spektrumets ultravioletta strålar. Detta underlättas av en speciell filmbeläggning.
  • Polykarbonat har en lång livslängd - 10-20 år.
  • Växthuset ser vackert ut på trädgården.

Med alla de positiva aspekterna av växthuset finns nackdelar.

  • Designen måste vara väl genomtänkt, planerad och monterad. Det tar tid, färdigheter och stora ekonomiska kostnader.
  • Polykarbonat är inte repfast.
  • Närvaron av ett ljusstabiliserande skikt (skydd mot UV-strålar) gör materialet mindre hållbart. Dess livslängd minskar med flera år.
  • På den öppna marken pollineras växter av insekter, utan det kommer ingen skörd. Under isolerade förhållanden är det nödvändigt att ta hand om hur detta kommer att hända, eller att förvärva självbestämande sorter av växter. Om fukt- och värmehalten inte följs kommer pollen att "dämpa" och växten ger inte frukt.
  • Två år i rad i växthuset kan inte växa samma växter. Detta beror på det faktum att gurkor, tomater och andra grönsaker har olika skadedjur. Om du byter kulturer på platser skadar skadedjurna, växterna skadas inte. Om samma växter odlas på samma plats från år till år, kommer skörden att försämras.
  • I ett polykarbonatväxthus kan kondens uppstå om den inte är ordentligt monterad.
  • Mörk polykarbonat är sämre än solen. Detta förhindrar fotosyntes och god växttillväxt.
  • Materialet expanderar och krymper med förändringar i omgivande temperatur. Om detta inte beaktas under byggandet, skär ut materialet med en expansionsmarginal, på vintern kan växthuset spricka i ställen för böjningar och fixeringar.
  • Genomskinligt polykarbonat blir grumligt över tid och färg bleknar. Detta är inte det största problemet på grundval av materialets fördelar, men som ett resultat kommer byggnadens estetik att lida innan livslängden är ute.

Ett viktigt steg i arrangemanget av ett polykarbonatväxthus är att välja en typ av detta material.

Huvudkriteriet för detta är arkets struktur. Det kan vara monolitiskt (gjutet) eller cellulärt (cellulärt).

Monolitisk har en tät struktur utan ett luftgap. Det kan vara slät och vågigt. Först i listan över dess fördelar är ett estetiskt utseende - det ser ut som färgat glas. När det gäller växthus ser det ganska ovanligt ut. Dessutom är materialet mer motståndskraftigt mot repor och skador, har större styrka och bidrar till ljudisolering. Men för resten av egenskaperna är den sämre än den cellulära. På grund av sin större styrka är det svårare att böja och klippa, och isolering spelar ingen roll i växthuset.

Strukturen av cellulärt karbonat innebär håligheter och skiljeväggar inuti arket. På skuren liknar den en bikakeapparat, därav namnet. Dess tjocklek är 4-16 mm, beroende på typ av ark.

Plattypen är av flera typer.

  • 2H - paneler bestående av två lager. Honeycombs inuti i form av rektanglar. Stiffeners - enkla skiljeväggar. De är minst resistenta mot våt snölast på vintern, de bryts ner snabbare av mekaniska effekter än andra typer. Lätt att böja.
  • 3H - tre skikt paneler med rektangulära "honungskamrater" och enkla förstyvningsribben. Ribborna är anordnade vertikalt. Plåt tjocklek - 6, 8 och 10 mm. Skivor av 6 mm är lämpliga för dubbelplätering av växthusramen.
  • 3X - treskiktsark med kombinerade förstyvningsribbar. Vissa har en vertikal position, andra - snedställda. Den genomsnittliga arktjockleken är 12-16 mm. Det bästa alternativet för att täcka växthus.
  • 5W - ark med 5 lager med rektangulär cellform och vertikala förstyvningar. Tjockleken varierar från 16 till 20 mm.
  • 5x - femskiktskivor med förstyvningsribben av direkt och snedställd typ. De har den största tjockleken - 25 mm. Lämplig för att täcka växthus som drivs under hela året och för att ordna växthus i kalla områden i landet.

Cellplattor är mer lämpade för att arrangera växthus, eftersom de saktar processen med värmeförlust och uppvärmning genom solen inuti. De är mer plastiska än monolitiska och väger mindre.

utformning

Växthuset är olika i form och typ av konstruktion.

Formen av isolerade och stående på trädgården tomt byggnader och vägg. Växthuset kombineras vanligtvis med ett av husens hus.

Fördelen med vägg växthuset är att det fryser mindre på vintern på grund av sin plats. Det är också möjligt att lägga grunden för växthuset samtidigt med byggandet av huset. Detta förenklar arbetet och sparar material och utrymme i ett litet område.

Bristen på konstruktion nära väggen är att i ett sådant växthus är det svårare att organisera enhetlig ventilation och luftcirkulation.

Dessutom påverkar den konstanta fuktigheten och värmen inuti byggnaden villkoret för husets vägg. Och på vintern kan snö från taket på stugan falla på växthusets tak. Om det inte rengörs regelbundet kan det leda till att växthuset blir oanvändbart efter ett år eller två.

Det finns också en uppdelning av strukturer i stationära och hopfällbara. Stationära växthus är bekvämare, eftersom de måste installeras en gång vart tionde år.

Fällbara har också sina fördelar: de kan flyttas från år till år till olika platser på platsen, vilket kommer att vara användbart för växter som inte kan planteras två år i rad på ett ställe. Fällbara och glidande strukturer kan också tas bort under den kalla årstiden och inte oroa sig för deras säkerhet.

foundation

Grunden är det som gör växthuset hållbart, hållbart och annorlunda från andra strukturer med liknande syfte. Förutom att det lägger till styrka, behåller det cirka 10% av värmen inuti, skyddar marken från att bli uttunnad av regn och skyddar växter från frost.

Det finns flera typer av fundament.

fast

En sådan grund anses vara den mest tidskrävande i arrangemanget, eftersom den helt täcker jorden och kräver omorganisering av det bördiga lagret ovanpå cementfyllningen. Det behövs i områden där grundvattnet stiger för högt, vilket gör att växterna i jorden ruttnar. Också, med hjälp av en solid grund, kan du jämna ojämna tomter.

Det görs enligt följande: det bördiga markskiktet avlägsnas, ett hål grävs i marken med 15-20% mer i området än växthuset, ströms med sand och täppas tätt, vattentätning appliceras. Skiktet med sandkudde ska vara 15-20 cm tjockt. Vattentätning på toppen är obligatoriskt - det skyddar grunden från förstöring av grundvatten. Över vattentätningen hälls en grund av frostbeständig cement. Stiftelsen själv måste förstärkas med ett metallnät så att det inte spricker under växthusets och markens vikt. Från ovan är det möjligt att etablera växthuset.

Dess höjd måste ta hänsyn till att ett lager av bördig jord bildas artificiellt ovanpå cementet. Ett alternativ för ojämn terräng - grunden på högar.

band

Denna typ är mycket lättare att skapa. En grop grävas i marken (till djupet av markfrysning) enligt växthusramens storlek. Därefter ströms dessa gräv med sand, försedd med vattentätning, och de färdiga cementblocken läggs på toppen. De är tillräckligt starka, så den inre omkretsen kan inte fylla.

kolumnär

För växthus används detta alternativ sällan, främst är det nödvändigt att arrangera ett sommarhus i landet. Anledningen är att denna metod låter dig hälla grunden för byggandet av komplexa polygonala former, vilket sällan gäller växthus.

Kolonnbasen läggs nästan identisk med bandbasen, men det finns en liten skillnad. Om tejpen helt fyller spåren i marken och ramen ramar den vid alla stödpunkter, kan cementkolumnerna endast installeras i hörnen av ramen. Ett viktigt villkor: Växthusets vikt bör vara liten.

På baren för trä växthus

Inte alla förvärvar färdiga metallramar. För dem som samlar ramen manuellt från trä, rekommenderas att använda grunden av samma material. Här kan du använda som en bar med en speciell impregnering och sömnare som behandlas med bitumen.

Vid hörnen av träfundamentet bör installeras kolonner av tegel eller betong, så att konstruktionen inte avtar.

Från tillgängliga material

Vedet kan bytas ut med gamla pallar och blötlägger dem med en skyddande komposition. Betongfundament ersätter biltäckar med stora stenar eller grus inuti.

ram

Genom att välja grunden för hela strukturen måste man närma sig klokt. Det finns två alternativ för att välja en ram: montera den med egna händer och gör den klar.

Med tanke på det faktum att produktion av växthusramar av olika former och höjder i vårt land är väl etablerat, förlorar det första alternativet i alla avseenden.

Det finns flera anledningar att välja en färdig ram:

  • Det är en solid och robust konstruktion som kommer att vara i mer än 20 år;
  • Tillverkaren ger henne en garanti;
  • Kostnaden för förbrukningsvaror för den oberoende produktionen av ramen är lika med kostnaden för den färdiga produkten.
  • Att köpa en färdig ram sparar tid och ansträngning;
  • produktionsmöjligheter är bredare än när man gör en slaktkropp självständigt, till exempel för att förvärva ett växthus med önskad höjd och bredd så att mikroklimatet inuti är lämpligt för växter.

Du kan självständigt göra en ram av trä, galvaniserad profil, PVC-rör.

Träet ger fler alternativ. Ett växthus kommer att vara så lång, bred och formad som den var avsedd.

Galvaniserad profil är svårare att arbeta med, eftersom verktyg för metallbearbetning behövs. En stålram med egna händer och inte alls utan speciell utrustning med vilken den kan böjas, klippas och svetsas.

PVC-rör är lättanvänt material, men det innebär många begränsningar. Från rör är det möjligt att bara samla växthuset i en bågeform och det kommer att förlora till andra typer i hållbarhet, stabilitet och livslängd.

Därför är den optimala lösningen att köpa färdiga ramar eller fabriksfällbara växthus som kan avlägsnas för förvaring under den kalla årstiden.

När det gäller växthusets form påverkar det både byggnadens funktion och dess estetiska egenskaper.

Hon kommer i olika former:

  • rektangulär;
  • polygonal;
  • pyramidal;
  • arch.

Varje art präglas av dess egenskaper, fördelar och nackdelar.

Vågat växthus är det enklaste att installera. För att montera den kan du använda ihåliga aluminiumrör eller PVC-rör. Det är möjligt att bygga ett växthus med egna händer på en dag, och du behöver inte så mycket material som ett rektangulärt växthus.

Men plusserna slutar där.

Höjden på ett sådant växthus tillåter inte varm luft att stiga uppåt för ett långt avstånd, varför växterna i den börjar överhettas. Detta minskar avkastningen.

Arbeta i full tillväxt i ett sådant växthus kommer inte att fungera. Den maximala höjden är ca 150-160 cm. Den är lägre än den genomsnittliga tillväxten hos en person. Det kommer också vara problematiskt att plantera höga växter i den, eftersom de inte har någonstans att nå på nära håll.

Pyramidal växthus - en sällsynthet på platsen. Trädgårdarna väljer det som ett experimentellt prov. Ett sådant växthus sker sällan med en grund, tillfälliga hopfällbara strukturer är mer lämpliga.

Pyramidala växthus är lämpliga för att experimentera med plantering av nya växter.

Polygonala växthus ser original och vacker ut. Dessutom säkerställer deras komplexa design en jämn fördelning av solvärme och ljus under hela dagen. Men att bygga ett sådant växthus är svårare och dyrare än välvt eller rektangulärt.

Rektangulär konstruktion "hus" - det vanligaste och bekväma alternativet. Det är väl upplyst av solen, det värmer jämnt, det är bekväm att lufta det. Växthusets höjd är i genomsnitt 2-2,5 meter, så det finns tillräckligt med utrymme i den så att den varma luften går upp, plantorna är fritt utsträckta i en höjd och det var bekväm att arbeta inomhus till sin fulla höjd.

Används sällan växthus av ovanliga former på grund av att de är svårare att göra egna händer och dyrare att köpa i färdig form. Under tiden är de funktionella och lätta att använda. Icke-standardiserade växthusstyper innefattar:

"Hus" med sluttande väggar

Detta är en modifierad väggkonstruktion av ett hus, vilket kombinerar fördelarna med en rektangulär och välvd. På grund av att polykarbonats väggar är installerade med en lutning inåt (små, grader 20), finns det mer utrymme för att plantera sängarna. Det långsträckta taket i huset ger emellertid avlägsnande av hetluft uppåt och fri rörelse inuti byggnaden.

Det är bekvämare att skära lutande växthus med polykarbonat än med glas, eftersom det är flexibelt och mer tillförlitligt än med PVC-film, eftersom karbonatplattor är starkare.

Geodesisk kupol

Förutom det faktum att denna sfäriska designen ser original på trädgårdsplanen, har den tillräckligt med fördelar. Geodesisk kupol på grund av det stora antalet ansikten i designen fångar solljus hela dagen. Inuti är det bra ventilation, och den aerodynamiska formen bidrar till skydd mot stark vind. Konstruktionen förblir intakt, trots den låga vikten.

Nackdelen med ett sådant växthus är att det bara kan flyttas om det är tillräckligt stort.

Växthus Mitlayder

Fyndet av en amerikansk trädgårdsmästare hjälpte till att lösa huvudproblemet med låga växthusar - dålig luftcirkulation. Växter försvinner bokstavligen och andas inte. Den designfunktion som Mitlider föreslagit är att den nordliga lutningen av växthuset är 30-45 centimeter lägre än den södra och mindre branta. Den förbinder till södra sluttningen som en trappa. Från sidan ser det ut som om två välvda växthus i olika storlekar delades i halva och kombinerade den mindre halvan med den större och fästa dem med ett steg ovanför. Det här steget förblir unclosed, luft cirkuleras genom den.

Under förhållandena i det ryska klimatet rekommenderas att man använder en modifierad version - med slutventilation. Vid de första starka frosten skadas växterna på grund av en så aktiv tillgång till kall luft.

Vegetary

I huvudsak är det samma som vägggalleriet, men har sin egen tomma vägg. Det visar sig förstärkt och pålitlig design med funktionella funktioner.

Dess huvudsakliga skillnad är att det finns ett reflekterande material på tomväggen. Det fördubblar solens exponering, vilket ökar växthuseffekten utan specialkostnader.

Att montera en vegetarian är svårare än andra typer av växthus.

trickle

Ett sådant växthus är likartat i konstruktion mot det välvda, men den centrala delen av taket är inte formad av en jämn båge av ett böjt polykarbonatark, men vid sammankopplingen av två ark.

Taket i konstruktionen är oskiljaktigt från väggarna, eftersom det är ett ark som försiktigt böjer sig från botten upp för att bilda en strömlinjeformad triangel. Det sover inte på taket på vintern, och höjden gör det möjligt för en person att stå inne på vinden i full tillväxt.

tak

En viktig faktor är takkonstruktionen. De skiljer sig åt i form och rörlighet.

Vissa tak är stationära, det vill säga de har ingen öppningsmekanism medan andra glider. De kan öppnas och stängas beroende på väder och tid på året.

Takets form kan vara av flera typer.

  • Pent. Detta alternativ är relaterat till vägg växthus och vegetarianer Ivanova. Eftersom en av sidorna är en tomvägg, finns det ingen mening i ett gaveltak. Arrangemang av en lutning förenklar vård av växthuset på vintern - det dröjer inte på snön.
  • Gable. Detta är den klassiska versionen av växthuset "hus". Ju skarpare sluttningen av höjden är, desto bättre faller snömassorna från polykarbonatplattorna på vintern och mindre risk för skador på strukturen från grov snö. Taket på droppväxthuset kan också betraktas som en gavel. Även om det tekniskt sett representerar en hel med väggen, fungerar det som ett tak i konstruktionen.
  • Mnogoskatnaya. Sådana växthus är mer som fyra-, sex- och åttkantiga paviljonger. Deras ram är vanligtvis av trä, och transparent polykarbonat är valt för plätering. Multi-taket taket gör att solen kan tränga jämnt in i växthuset under dagen och inte ackumulera snö.
  • Tak. Ett sådant takalternativ innebär stora dimensioner av växthuset. Strukturellt är detta en modifierad version av "huset", men med en jämnare övergång från takets sluttning till väggen.
  • Dome. Karaktäriserad av sfäriska växthus. Ofta uppfattas designen som en enda helhet, utan uppdelning i dess beståndsdelar i form av väggar och tak.
  • Runda. Dess andra namn är välvt. Detta är ett sådant växthustak som erhålls genom att böja polykarbonatarket. Ett ark bildar både väggarna och den övre delen av byggnaden på en gång. Dess installation är det enklaste, men möjligheterna är begränsade på grund av den lilla höjden.
  • Avtagbar. Växthus med avtagbart tak har ännu inte blivit utbredd, men det är en fördelaktig konstruktion i många avseenden.

Först och främst kommer det inte att lida på vintern från en stor mängd snö. Det kommer att falla inuti byggnaden, varifrån det blir lätt att ta bort det närmare våren.

Och det faktum att på vintern kommer landet att vara under snön är en ytterligare fördel för det. När allt är snö är en naturlig naturlig nederbörd, och det skyddar jorden från att frysa.

Det avtagbara taket gör det också möjligt att enkelt genomföra ventilation i växthuset när vädret är varmt.

Typ av konstruktion av fundament och tak är viktigt att välja i enlighet med flera faktorer. Dessa inkluderar: storlek och topografi på platsen, markfuktighet och fertilitet, klimatets typ i regionen, de typer av grödor som kommer att växa i växthuset. Inte i alla förhållanden kommer samma växthus att vara så effektivt som möjligt.

dimensioner

Växthusets dimensioner kan vara små, medelstora eller stora.

Uppdelningen enligt sådana kriterier är ganska godtycklig eftersom det är nödvändigt att ta hänsyn till tre grundläggande parametrar: strukturens längd, bredd och höjd.

Växthusets bredd är en avgörande faktor. Det beräknas av antalet sängar som kan planteras längs parallellen. Vanligtvis är det två - till vänster och till höger, för ett växthus med standardbredd. Ett litet växthus ska vara minst 180 cm bred. Det är viktigt att notera att det kommer att finnas en dörr i växthuset och bredden på dörröppningen beräknas på parametrarna för den genomsnittliga personen och är 50-60 cm.

Indikatorer på 240-340 cm är karakteristiska för en medelstor konstruktion. Sådana växthus gör det möjligt att utrusta en tredje trädgårdsbädd i mitten av byggnaden.

Ett stort växthus har en bredd av 340 till 440 cm. Det är möjligt att passa det största antalet sängar och hyllor i 3 eller 4 rader.

Lika viktigt är höjden på strukturen. För att inte behöva arbeta ständigt i växthuset på en sluttning, hak eller ens på knäna, måste den vara av sådan höjd att du kan räta upp till sin fulla höjd. Minsta värdet för objektets höjd är 160 cm, medeltalet är 200 cm och den stora höjden är 250 cm.

Höga växthus är mer produktiva, eftersom luften cirkulerar bättre i dem och ett mikroklimat som är mest lämpat för växttillväxt skapas. Att arbeta i dem under lång tid är bekvämare.

Växthusets höjd bestäms av konstruktionens form och bredd. Det mest praktiska i detta avseende, växthusehus, dropp och mansard.

Längden på växthuset kan vara vilken som helst. Det enda villkoret är att det måste vara ett flertal med ett jämnt antal för att kunna hämta det exakta antalet ark av polykarbonat utan att klippa dem.

Ett annat landmärke är storleken på typiska pallar för plantering av gröna. Detta är nödvändigt för dem som inte vill skapa sängarna själva. Längden på växthuset ska passa passande flera pallar. Mängd - vid vilja.

Längden på ett litet växthus är bara några meter, mellan 4-6, stor - ca 10. Du bör inte välja för lång struktur, eftersom du måste tinker med stiftelsens upplägg och tillförsel av värme och vatten.

Det är viktigt att komma ihåg att ju större strukturen är, desto starkare ram och desto starkare bör grunden vara.

Dessutom, med ökningen i växthuset i storlek, ökar de finansiella kostnaderna för sitt arrangemang och underhåll. Detta gäller både byggmaterial och system inom byggnaden: bevattning, uppvärmning, ventilation.

Ytterligare material

Mängden material för växthusets uppläggning, från fundament till ventilation, är relativt liten. Låt oss börja från botten upp.

Det första du behöver jobba, den här alluviala flodsanden eller karriärsanden för sandkuddar under stiftelsen. Då behöver du ett arkmaterial för vattentätning, så att grunden inte förstörs av grundvatten. Lämplig tjock polymerfilm med en överlappning av 15-20 cm eller bitumenpapper.

Grunden själv är vald beroende på vilken typ av ram. För trä växthus behöver trä eller impregnerade sliprar och tegel kolonner. För tunga konstruktioner lämplig betongblandning av cement, sand och sten, för mindre viktiga, kan du använda tegelstenar och betongpelare utan inre fyllningsutrymme.

För att fylla grunden är cement av en klass som inte är lägre än M300 lämplig. Det är önskvärt att det utmärks av resistens mot fukt och frysning.

Därefter kommer ramen själv. Polykarbonat går bra med alla slags material.

Om vi ​​pratar om självmontering av ramen, är sortimentet för urval ganska stort.

  • Timmer och trä. Trä är bekvämt för handgjord montering. Rammen kommer att vara stark och har goda isolerande egenskaper. Men glöm inte att träet är rädd för en stor mängd fukt och gäller inte biostabila material. Det kan bli bortskämd av skadedjur och väderförhållanden, för att skydda ramen, impregneras trädet med speciella skyddande ämnen.
  • PVC-rör och profiler. Lättvikt, biostabilt och duktilt material med låg värmeledningsförmåga. Det är bekvämt att jobba med honom, men växthus från egen plast skiljer sig inte åt deras stora styrka och motståndskraft mot stress. Man bör också komma ihåg att plasten är starkt inskränkt och expanderar med temperaturskillnader, därför måste luckor för termisk expansion göras i konstruktionen. Plastramfabrikens produktion säkrare och starkare. Tillverkaren ger honom en garanti på flera år.
  • Metallram. Här kan galvaniserade rör eller profiler användas, för vilka en särskild maskin kommer att behövas för att ge byggnadsdetaljer den önskade formen. Ofta, när de pratar om metallramen, antyder fabriksarbetet. De är hållbara, stabila, har en lång garantiperiod.

Rammens hållfasthet säkerställer en korrekt montering. En pålitlig konstruktion som bibehåller snömassan på vintern är gjord med en profilbildande stigning på 50-60 cm. Tonhöjden kan vara mindre men inte mer.

För att täcka slaktkroppen behövs flexibla plåtar av lätt polykarbonat ca 15 mm tjockt. Cellulärt polykarbonat är att föredra, mellan vilka arken är belägna kanterna av grymhet av den vertikala och snedställda typen.

Polykarbonat ensam räcker inte för plätering. Förutom det behöver du ett tätningsmedel för att täta skäret, så att de inte får fukt och fästanordningar.

Karbonat är monterat på två sätt. För det första behöver du en speciell profil. Karbonatplåten sätts in i spåret, sedan är profilen fäst vid ramen med självgängande skruvar. Med ett sådant berg måste du vara försiktig, eftersom polykarbonat kommer att expandera och komma i kontakt med temperaturförändringar. Om det är inuti profilen är det sytt med en självgängande skruv utan margin för expansion, så kan det i framtiden uppstå en spricka på denna plats.

http://www.stroy-podskazka.ru/teplica/iz-polikarbonata/

Publikationer Perenna Blommor